Top 40 legtöbb szavazattal rendelkező link > Téli olimpia - wyw.hu

Tartalom:

teliolimpia.wyw.hu

Olimpia
Olimpia
http://olimpia.wyw.hu/

[2008-as Pekingi Nyári Olimpiai Játékok] [A NOB elnökei] [Antwerpen 1920] [Athén 1896] [Athén 2004] [Atlanta 1996] [Az olimpiák története] [Barcelona 1992] [Berlin 1936] [Cikkek] [Coubertin báró] [Dopping] [Éremesélyeseink] [Formaruhák] [Fórumok] [Helsinki 1952] [Jacques Rogge] [Könyvek] [London 1908] [London 1948] [Los Angeles 1932] [Magyar Olimpiai Bizottság] [Melbourne 1956] [Mexikóváros 1968] [Montreal 1976] [Moszkva 1980] [München 1972] [Ókori olimpiák] [Olimpia Magyarországon?] [Olimpiai bajnokok - Külföldi] [Olimpiai bajnokok- Magyar] [Olimpiai bélyegek] [Olimpiai Bizottságok] [Olimpiai láng] [Olimpiai Mozgalom] [Paralimpia] [Párizs 1924] [Róma 1960] [Speciális Olimpia] [St. Louis 1904] [Stockholm 1912] [Sydney 2000] [Szervezetek] [Szöul 1988] [Téli Olimpia] [Tokió 1964] [Zászló].

olimpia.wyw.hu
Sport
Sport
http://sport.wyw.hu/

Alpinizmus-Természetjárás, Asztali-labdarúgás, Atlétika, Autósport, Biatlon - Triatlon, Body-Building, Curling, Darts, Dopping, Extrém sportok, Fitnesz, Foci-VB 2006 Németország, Frisbee, Golyósportok, Íjászat, Kerékpározás, Küzdősportok, Labdajátékok, Légi sportok, Lövészet, Lósport - Lovaglás, Motorsport, Nemzetközi szervezetek, Olimpia, Online sportszer vásárlás, Öttusa, Ritmikus sportgimnasztika, Sportboltok, Sportegyesületek, Sporthírek, Sportszer kölcsönzés, Sportszergyártók, Sportszervezés, Sportszövetségek, Sportújságok - Online Magazinok, Téli sportok, Totó, Vadászat, Világbajnokság, Vívás, Vízi sportok, Wellness.

sport.wyw.hu
Síelés
Síelés
http://sieles.wyw.hu/

Általános információk, Extrém síelés, Hírek a sívilágból, Hójelentés - Időjárás, Sí webkamerák, Sí-fórumok, Síbox - Tetősín - Sítartó, Sífelszerelés gyártók, Síkölcsönző - Síszervíz, Síoktatás, Síoldalak magyar nyelven, Sípálya, síelés Ausztriában, Sípálya, síelés Franciaországban, Sípálya, síelés Horvátországban, Sípálya, síelés Lengyelországban, Sípálya, síelés Magyarországon, Sípálya, síelés Olaszországban, Sípálya, síelés Romániában, Sípálya, síelés Svájcban, Sípálya, síelés Szlovákiában, Sípálya, síelés Szlovéniában, Síterepek, síelés Csehországban, Síterepek, síelés Montenegróban, Síutak, Síversenyek, Snowboard, Üzletek.

sieles.wyw.hu
Tél
Tél
http://tel.wyw.hu/

[Egészség, betegség] [Háttérképek] [Hó- és jégszobrászat] [Hójelentés] [Játékok] [Képeslapok] [Könyv és filmajánló] [Közlekedési tippek] [Növény- és állatgondozás] [Programok, események] [Tél és hónapjai] [Téli álom] [Téli ételek, italok] [Téli olimpia] [Téli sportok] [Téli ünnepek] [Utazás, síutak] [Versek, mesék, dalok]

tel.wyw.hu
Mozi-DVD.hu - Jégi dicsőségünk
Mozi-DVD.hu - Jégi dicsőségünk
http://www.mozi-dvd.hu/cikk3516.html

Blades of Glory - amerikai film 2007, vígjáték, sportfilm. A 2002-es Salt Lake City-i téli olimpián szokatlan dolog történik: a férfi műkorcsolyázás versenyszámában kettős holtverseny születik az élen. Sértettségük és egymás iránti megvetésük miatt azonban az aranyérmet képtelen rendben átvenni a veterán Chazz (Will Ferrell) és a fiatal tehetség, Jimmy (Jon Heder) - bunyójuk miatt botrányba fullad a díjátadó.

www.mozi-dvd.hu
Mozi-DVD.hu - Csoda a jégen
Mozi-DVD.hu - Csoda a jégen
http://www.mozi-dvd.hu/cikk331.html

Miracle - amerikai film 2004 - Sportrajongók, a karrier- és csapatfilmek szerelmesei számára. Ezúttal egy megtörtént események alapján készült fantasztikus, lendületes sikersztorit láthatunk! A jéghoki kemény sport - az egyik legkeményebb. A jéghoki gyors sport - az egyik leggyorsabb. A jéghoki a férfiak sportja, az erő sportja, egy játék, amely a hatalomról szól. 1980 előtt két politikai nagyhatalom, két világrendszer állt egymással szemben, de csak egyetlen csapat uralkodott a jéghokiban: a Szovjetunió verhetetlen csapata! Egy energikus és elhivatott amerikai hokiedző azonban hitt a lehetetlenben. Kiválasztott 26 fegyelmezetlen, nevelhetetlennek tűnő kölyköt, és egyedi edzésmódszerével igazi csapatot épített belőlük. 1980-ban a Téli Olimpián végre megmérettettek: végigverték a fél világot, és végül a döntőben szembe találták magukat az addig veretlen, legyőzhetetlennek hitt szovjet csapattal...

www.mozi-dvd.hu
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
http://www.moksz.hu/

Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség honlapja. Szakágak: Műkorcsolya, jégtánc, rövidpályás gyorskorcsolya, gyorskorcsolya, szinkronkorcsolya.

www.moksz.hu
Erős francia pályázat
Erős francia pályázat
http://www.sielok.hu/rovat/hirek/cikk/francia-olimpia-rendezes/

Erős francia pályázat a 2018-as Téli Olimpiára. Vasárnap a Francia Olimpiai Bizottság eldöntötte, hogy melyik francia várost támogatja a 2018-as Téli Olimpiai Játékok megrendezésére. A választás győztese a svájci határhoz közeli Annecy lett, ami azt jelenti, hogy Chamonix, a Portes du Soleil, és La Plagne síterepein is rendeznének versenyeket. Mondhatni, hogy előre borítékolható volt a franciák döntése hiszen Annecy ajánlatával szemben más francia város nem nagyon rúghatott labdába, és a többi külföldi pályázóval szemben is versenyképes pályázót sikerült választani. A jelentkezéseket októberig kell beadniuk a pályázóknak. Egyelőre csak annyit lehet tudni, hogy a koreai Pyeong Chang harmadszorra is elindul, valamint München pályázatai is biztosnak tekinthető. A 2018-as Téli Olimpia rendezőjét 2011 júliusában jelölik ki.

www.sielok.hu
A téli olimpiák története
A téli olimpiák története
http://www.sielok.hu/rovat/egyeb/cikk/teli-olimpiak-tortenete/

sielok.hu - A téli olimpiák története a kezdetektől napjainkig. A téli olimpiák története nem nyúlik vissza olyan messzire, mint a nyári olimpiáké. Az első téli olimpiát 1924-ben rendezték a franciaországi Chamonix-ban.

www.sielok.hu
Salt Lake 2002 CD-ROM
Salt Lake 2002 CD-ROM
http://www.sielok.hu/rovat/jatekok/cikk/salt-lake-city-2002/

A Salt Lake 2002 a Téli Olimpia egyetlen hivatalos játéka. Hat versenyszámot foglal magába, ezek, és a helyszíneik kivitelezésében törekedtek arra, hogy minden a valóság legtökéletesebb megfelelője legyen. Az élethű animációk, a többjátékos-üzemmód, és a TV közvetítésekből ismert kameranézetek mind hozzájárulnak ahhoz, hogy ultra-realisztikus, kihívásokkal teli játékélményt nyújthasson. A Salt Lake 2002 kiemelkedő szórakozást biztosít a téli sportok szerelmeseinek.

www.sielok.hu
Régi idők téli olimpiái
Régi idők téli olimpiái
http://www.sielok.hu/rovat/simania/cikk/olimpiatortenet/

Az első téli olimpián szereplő versenyzők még nem tudták, hogy olimpián vesznek részt, ugyanis a chamonix-i játékokat csak később nyilvánították olimpiának. Noha a téli olimpiák történetének első versenyszáma az 500 méteres gyorskorcsolyázás volt, amelyet az amerikai Charles Jewtraw nyert meg, mégsem ő az első téli olimpiai bajnok. Az 1908-as londoni nyári olimpián ugyanis bekerült a programba a műkorcsolya, amelyet a svéd Ulrich Salchow nyert meg...

www.sielok.hu
Osztrák, koreai vagy orosz Olimpia lesz 2014-ben?
Osztrák, koreai vagy orosz Olimpia lesz 2014-ben?
http://www.sielok.hu/rovat/hirek/cikk/20060622olimpia/

Megszületett a Nemzetközi Olimpiai Bizottság döntése és három város maradt továbbra is állva a 2014-es Olimpiai Játékok megrendezéséért folytatott versenyben. Pontosan egy év múlva derül ki, hogy a továbbjutott Salzburg, Szocsi és Pjongcsang közül ki lehet a befutó...

www.sielok.hu
2006-os olimpián induló magyar síversenyzők
2006-os olimpián induló magyar síversenyzők
http://www.sielok.hu/rovat/alpesi/cikk/magyar-alpesi-si-versenyzok-2006/

A 2006-os torinói téli olimpián induló magyar síversenyzők. Három magyar alpesi sí versenyző esélyes arra, hogy részt vegyen a 2006-os torinói téli olimpián: Tuss Réka, Marosi Attila és Barbai Áron versenyzői portréját, eddigi eredményeit ismertetjük összeállításunkban.

www.sielok.hu
Az oroszok rendezik az olimpiát 2014-ben
Az oroszok rendezik az olimpiát 2014-ben
http://www.sielok.hu/rovat/hirek/cikk/20070705olimpia/

Ma hajnalban Guatemalavárosban eldőlt, hogy az oroszországi Szocsi rendezheti a 2014-es téli olimpiát. Putin elnök ígéretei, a makettek, és a több milliárdos tervek meggyőzték a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) tagjait, hogy az oroszok szinte a nulláról indulva hét év alatt képesek lesznek mindent megépíteni.

www.sielok.hu
Búcsú az osztrák sílegendától
Búcsú az osztrák sílegendától
http://www.sielok.hu/rovat/hirek/cikk/sailer-temetes/

Szombaton délelőtt zuhogó esőben temették el az osztrákok valaha élt legnagyobb síbajnokát. A háromszoros olimpiai és hétszeres világbajnok Toni Sailer temetésén megjelent számos korábbi és jelenlegi síbajnok is, a temetést az osztrák állami televízió egyenes adásban közvetítette.

www.sielok.hu
Hamarosan kezdődik a következő téli olimpia
Hamarosan kezdődik a következő téli olimpia
http://www.sielok.hu/rovat/hirek/cikk/teli-olimpia-2010/

Már csak hat hónap és ismét fellobban az olimpiai láng a kanadai Vancouverben. Az immáron huszonegyedik téli olimpiát a korábbiakhoz képest nehezebb körülmények között rendezik meg, a rendezők dolgát számos tényező nehezíti, pl. a gazdasági válság hatásai vagy a sertésinfluenza további terjedése.

www.sielok.hu
Lovász Laura megszerezheti a kvótát
Lovász Laura megszerezheti a kvótát
http://www.sielok.hu/rovat/hirek/cikk/20060104lovasz_laura/

Vasárnap az ausztriai Kreischbergen rendezik a FIS Snowboard Világkupájának újabb futamát a PGS számban. Ezen a sokszoros magyar bajnok Lovász Laura is rajthoz áll és remélhetőleg kihasználja utolsó előtti esélyét arra, hogy megszerezze a torinói belépőjét.

www.sielok.hu
Filléres Vancouver - fapadosan a téli olimpiára
Filléres Vancouver - fapadosan a téli olimpiára
http://www.origo.hu/utazas/20090911-egzotikuzs-utazas-teli-olimpia-repulojeg ...

A kanadai Vancouver a téli olimpia lázában ég, és egyesek szerint ez itt-ott meg is látszik az árakon. A szemfüles turisták azonban hamar megtalálják az olcsó és színvonalas helyeket. Szórakoztató és kulturális programok, evés és ivás egyetlen nap leforgása alatt az egyik legszebb nyugati parti városban alig 25 dollárból...A városlátogatás egyik legköltségesebb pontja a szállás. Ez persze nem fér bele a 25 dolláros napi keretünkbe, de jutányos áron is megoldható most, és az olimpia alatt is. Vancouverben a téli olimpia idejére több százezer engedélyt állítottak ki a ház és lakástulajdonosok számára, akik kizárólag a játékok alatt enyhítenének a városba érkező sok ezer turista óriási szállásigényén.

www.origo.hu
Origo hírek - téli olimpia
Origo hírek - téli olimpia
http://www.origo.hu/cimkek/teli-olimpia/

Hírek, cikkek, érdekességek a Téli Olimpiáról az Origo oldalán.

www.origo.hu
Dél-Afrikában döntenek
Dél-Afrikában döntenek
http://www.origo.hu/sport/20090731-delafrikaban-dontenek-a-2018as-teli-olimp ...

Hivatalosan is lehet pályázni a 2018-as téli olimpia megrendezésére. Németország, Franciaország és Dél-Korea várhatóan kandidál majd, a NOB 2011-ben, Dél-Afrikában dönt majd. A NOB első szűrője 2010 júniusában lesz, a végleges helyszínről 2011. július 6-án, a dél-afrikai Durbanben döntenek.

www.origo.hu
Origo - Torinó 2006
Origo - Torinó 2006
http://www.origo.hu/torino2006/

Origo - Torinó 2006 Téli Olimpiai játékok oldala. Hírek, cikkek, képgaléria, menetrend, sportágak, Magyar csapat.

www.origo.hu
Téli olimpiák története
Téli olimpiák története
http://www.origo.hu/torino2006/20060120ateli.html

Összeállításunkban felidézzük az eddig megrendezésre került tizenkilenc téli olimpia történéseit. Időutazásunk az 1924-es chamonix-i játékokkal indul, és 2002-ben, Salt Lake Cityben ér véget...

www.origo.hu
A szánkósok sem ússzák meg...
A szánkósok sem ússzák meg...
http://www.origo.hu/sport/egyeb/teli/20090725-teli-olimpia-vancouver-verdopp ...

A 2010-es vancouveri téli olimpián vérdopping-ellenőrzéseken kell átesniük a szánkósoknak is, amelyre a sportág történetében még nem volt példa. Mindezt a nemzetközi szövetség (FIL) hivatalos internetes oldalán jelentette be pénteken.

www.origo.hu
Vancouverért visszatér a csinos műkorcsolyázónő
Vancouverért visszatér a csinos műkorcsolyázónő
http://www.origo.hu/sport/egyeb/teli/20090514-vancouverert-visszater-a-csino ...

Úgy tűnik, a vancouveri téli olimpia megmozgatja az amatőr műkorcsolyázástól egyszer már visszavonult klasszisok fantáziáját: a férfiaknál címvédő orosz Jevgenyij Pljuscsenko után a torinói női ezüstérmes, az amerikai Sasha Cohen is bejelentette, hogy indulni kíván a jövő évi ötkarikás játékokon.

www.origo.hu
1924. évi téli olimpiai játékok
1924. évi téli olimpiai játékok
http://hu.wikipedia.org/wiki/1924._%C3%A9vi_t%C3%A9li_olimpiai_j%C3%A1t%C3%A9kok

Az 1924. évi téli olimpiai játékok - melyet Franciaországban, Chamonix-ban rendeztek meg - volt az első téli sportünnep. Hivatalosan Semaine Internationale des Sports d'Hiver (Téli sportok nemzetközi hete) néven szerepelt az 1924. évi nyári olimpiai játékokkal, a Mont Blanc lábánál. Chamonix olimpiáját a Francia Olimpiai Bizottság rendezte meg, a várost a Nemzetközi Olimpiai Bizottság jelölte ki, mint az első téli olimpiai játékok házigazdáját. 1924-től egészen 1992-ig a téli olimpiai játékok a nyáriakkal megegyező években tartották.

hu.wikipedia.org
Chamonix Mont Blanc
Chamonix Mont Blanc
http://www.chamonix.com/

Chamonix-völgy hivatalos honlapja - Franciaország.

www.chamonix.com
1924 - Chamonix
1924 - Chamonix
http://origo.hu/torino2006/200601201924.html

A dallamos nevű olasz Eugéne Brunetta d'Usseaux 1911-ben már javasolta, hogy a téli és nyári játékokat külön kellene választani, de javaslata ellenállásba ütközött a skandináv államok részéről, azok ugyanis féltették az 1901 óta rendezett északi játékok presztízsét...A magyar színeket négy síelő képviselte, közülük Németh Ferenc nyújtotta a legjobb teljesítményt.

origo.hu
Éremtáblázat
Éremtáblázat
http://origo.hu/torino2006/20060120eremtablazat.html

Itt megtalálja a XX. torinói téli olimpiai játékokon kiosztott összes érmet, országonkénti sorrendben, kezdve a legeredményesebbel.

origo.hu
A téli olimpia képekben
A téli olimpia képekben
http://origo.hu/torino2006/20060130ateli.html

Gyűjtőcikkünkben a február 10-26 között megrendezett torinói téli olimpiáról készített képgalériáink között tallózhat.

origo.hu
Szoftverbázis
Szoftverbázis
http://www.szoftverbazis.hu/kategoriak/jatekoksportjatekok.html

Origo - Szoftverbázis: Játékok - Sportjátékok gyűjteménye.

www.szoftverbazis.hu
Origo - Sport hírek
Origo - Sport hírek
http://www.origo.hu/sport/

Origo - Sport hírek - Friss hírek, cikkek a sport világából.

www.origo.hu
A téli olimpia sportágai
A téli olimpia sportágai
http://origo.hu/torino2006/20060129ateli.html

Alpesi sí, Biatlon, Bob, Curling, Északi sí, Gyorskorcsolya, Jégkorong, Műkorcsolya, Síakrobatika, Síugrás, Snowboard, Szánkó, Szkeleton.

origo.hu
Torinó 2006 - A magyar csapat
Torinó 2006 - A magyar csapat
http://origo.hu/torino2006/20060124amagyar1.html

Torinó 2006 - A magyar csapat. Sportágak és nem szerint.

origo.hu
1928 - St. Moritz
1928 - St. Moritz
http://origo.hu/torino2006/200601201928.html

1928-ban az időjárás komoly gondokat okozott, a hirtelen betört meleg széláramlat, a főn vízbe borította a svájci sportparadicsomot, s bizony az olvadás veszélybe sodorta a versenyeket. A korcsolya számaiban a jégen zászlók jelezték a hatalmas lyukakat. A 10 ezer méteres gyorskorcsolya-verseny - olvadás miatt - félbe is szakadt, az addig elért eredményeket pedig érvénytelenítették. A történeti hűség kedvéért: a félbeszakításkor az amerikai Irving Jaffee vezetett.

origo.hu
1932 - Lake Placid
1932 - Lake Placid
http://www.origo.hu/torino2006/200601241932.html

Az enyhülés Lake Placidben is gondokat okozott, s nem mellékesen érdektelenség kísérte az 1932-es játékokat. A szervezők hatalmas közönségsikerre számítottak, de 52 ezer dollár ráfizetéssel zárult a nagy vállalkozás. A reklámfogásokból semmi sem valósult meg.

www.origo.hu
1936 - Garmisch-Partenkirchen
1936 - Garmisch-Partenkirchen
http://www.origo.hu/torino2006/200601241936.html

Az olimpiát - akárcsak később Berlinben - Hitler nyitotta meg, a játékok a náci propaganda részét képezték, ennek is köszönhető, hogy az eseményeket mintegy félmillióan tekintették meg. Kevéssel a rendezés odaítélése után Németországban már horogkeresztes zászlók lobogtak, életbe léptek a hírhedt nürnbergi zsidótörvények. A politikamentes sportot hirdető Nemzetközi Olimpiai Bizottság nem változtatta meg döntését, pedig több országban mutatkozott bojkotthangulat, az amerikaiak részvétele is csak heves viták után dőlt el.

www.origo.hu
1948 - St. Moritz
1948 - St. Moritz
http://www.origo.hu/torino2006/200601241948.html

A sorban Szapporo (1940) és Cortina d'Ampezzo (1944) következett volna, ehelyett háború pusztított, ám az olimpia szellemisége még a legkegyetlenebb horrort is túlélte. A folytonosságot mi sem bizonyítja jobban, mint hogy St. Moritz másodszor kapta meg a rendezés jogát.

www.origo.hu
1952 - Oslo
1952 - Oslo
http://www.origo.hu/torino2006/200601241952.html

Oslo az első olyan téli olimpia volt ez, ahol egy ország fővárosa kapta a rendezés jogát, mellesleg a második világháború óta először indulhatott el a német és a japán csapat. Az időjárás csak az utolsó pillanatban fordult téliesre - igaz, jobb későn, mint soha.

www.origo.hu
1956 - Cortina d'Ampezzo
1956 - Cortina d'Ampezzo
http://www.origo.hu/torino2006/200601241956.html

Sok mindenben történelmet írtak az olasz szervezők az 1956-os olimpián. Először indultak szovjet sportolók a téli játékokon, Németországot (NSZK és NDK) közös csapat képviselte, első alkalommal mondta el az olimpiai esküt hölgyversenyző, Giuliana Chenal-Minuzzo, első alkalommal közvetítette egyenes adásban a televízió a látványos küzdelmeket.

www.origo.hu
1960 - Squaw Valley
1960 - Squaw Valley
http://www.origo.hu/torino2006/200601271960.html

Nem kisebb egyéniség, mint Walt Disney alkotta a látványterveket, ettől függetlenül volt némi kockázat abban, hogy a rendezők a Sierra Nevada-i falunak adták a rendezés jogát. 1955-ben nem hogy sportlétesítmények, de ház is alig volt a környéken - hogy aztán szerte Amerikában láthassák a versenyeket a tévéközvetítések jóvoltából.

www.origo.hu
Olimpia
Olimpia
http://olimpia.wyw.hu/

[2008-as Pekingi Nyári Olimpiai Játékok] [A NOB elnökei] [Antwerpen 1920] [Athén 1896] [Athén 2004] [Atlanta 1996] [Az olimpiák története] [Barcelona 1992] [Berlin 1936] [Cikkek] [Coubertin báró] [Dopping] [Éremesélyeseink] [Formaruhák] [Fórumok] [Helsinki 1952] [Jacques Rogge] [Könyvek] [London 1908] [London 1948] [Los Angeles 1932] [Magyar Olimpiai Bizottság] [Melbourne 1956] [Mexikóváros 1968] [Montreal 1976] [Moszkva 1980] [München 1972] [Ókori olimpiák] [Olimpia Magyarországon?] [Olimpiai bajnokok - Külföldi] [Olimpiai bajnokok- Magyar] [Olimpiai bélyegek] [Olimpiai Bizottságok] [Olimpiai láng] [Olimpiai Mozgalom] [Paralimpia] [Párizs 1924] [Róma 1960] [Speciális Olimpia] [St. Louis 1904] [Stockholm 1912] [Sydney 2000] [Szervezetek] [Szöul 1988] [Téli Olimpia] [Tokió 1964] [Zászló].

olimpia.wyw.hu
Sport
Sport
http://sport.wyw.hu/

Alpinizmus-Természetjárás, Asztali-labdarúgás, Atlétika, Autósport, Biatlon - Triatlon, Body-Building, Curling, Darts, Dopping, Extrém sportok, Fitnesz, Foci-VB 2006 Németország, Frisbee, Golyósportok, Íjászat, Kerékpározás, Küzdősportok, Labdajátékok, Légi sportok, Lövészet, Lósport - Lovaglás, Motorsport, Nemzetközi szervezetek, Olimpia, Online sportszer vásárlás, Öttusa, Ritmikus sportgimnasztika, Sportboltok, Sportegyesületek, Sporthírek, Sportszer kölcsönzés, Sportszergyártók, Sportszervezés, Sportszövetségek, Sportújságok - Online Magazinok, Téli sportok, Totó, Vadászat, Világbajnokság, Vívás, Vízi sportok, Wellness.

sport.wyw.hu
Síelés
Síelés
http://sieles.wyw.hu/

Általános információk, Extrém síelés, Hírek a sívilágból, Hójelentés - Időjárás, Sí webkamerák, Sí-fórumok, Síbox - Tetősín - Sítartó, Sífelszerelés gyártók, Síkölcsönző - Síszervíz, Síoktatás, Síoldalak magyar nyelven, Sípálya, síelés Ausztriában, Sípálya, síelés Franciaországban, Sípálya, síelés Horvátországban, Sípálya, síelés Lengyelországban, Sípálya, síelés Magyarországon, Sípálya, síelés Olaszországban, Sípálya, síelés Romániában, Sípálya, síelés Svájcban, Sípálya, síelés Szlovákiában, Sípálya, síelés Szlovéniában, Síterepek, síelés Csehországban, Síterepek, síelés Montenegróban, Síutak, Síversenyek, Snowboard, Üzletek.

sieles.wyw.hu
Tél
Tél
http://tel.wyw.hu/

[Egészség, betegség] [Háttérképek] [Hó- és jégszobrászat] [Hójelentés] [Játékok] [Képeslapok] [Könyv és filmajánló] [Közlekedési tippek] [Növény- és állatgondozás] [Programok, események] [Tél és hónapjai] [Téli álom] [Téli ételek, italok] [Téli olimpia] [Téli sportok] [Téli ünnepek] [Utazás, síutak] [Versek, mesék, dalok]

tel.wyw.hu
Mozi-DVD.hu - Jégi dicsőségünk
Mozi-DVD.hu - Jégi dicsőségünk
http://www.mozi-dvd.hu/cikk3516.html

Blades of Glory - amerikai film 2007, vígjáték, sportfilm. A 2002-es Salt Lake City-i téli olimpián szokatlan dolog történik: a férfi műkorcsolyázás versenyszámában kettős holtverseny születik az élen. Sértettségük és egymás iránti megvetésük miatt azonban az aranyérmet képtelen rendben átvenni a veterán Chazz (Will Ferrell) és a fiatal tehetség, Jimmy (Jon Heder) - bunyójuk miatt botrányba fullad a díjátadó.

www.mozi-dvd.hu
Mozi-DVD.hu - Csoda a jégen
Mozi-DVD.hu - Csoda a jégen
http://www.mozi-dvd.hu/cikk331.html

Miracle - amerikai film 2004 - Sportrajongók, a karrier- és csapatfilmek szerelmesei számára. Ezúttal egy megtörtént események alapján készült fantasztikus, lendületes sikersztorit láthatunk! A jéghoki kemény sport - az egyik legkeményebb. A jéghoki gyors sport - az egyik leggyorsabb. A jéghoki a férfiak sportja, az erő sportja, egy játék, amely a hatalomról szól. 1980 előtt két politikai nagyhatalom, két világrendszer állt egymással szemben, de csak egyetlen csapat uralkodott a jéghokiban: a Szovjetunió verhetetlen csapata! Egy energikus és elhivatott amerikai hokiedző azonban hitt a lehetetlenben. Kiválasztott 26 fegyelmezetlen, nevelhetetlennek tűnő kölyköt, és egyedi edzésmódszerével igazi csapatot épített belőlük. 1980-ban a Téli Olimpián végre megmérettettek: végigverték a fél világot, és végül a döntőben szembe találták magukat az addig veretlen, legyőzhetetlennek hitt szovjet csapattal...

www.mozi-dvd.hu
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
http://www.moksz.hu/

Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség honlapja. Szakágak: Műkorcsolya, jégtánc, rövidpályás gyorskorcsolya, gyorskorcsolya, szinkronkorcsolya.

www.moksz.hu
Erős francia pályázat
Erős francia pályázat
http://www.sielok.hu/rovat/hirek/cikk/francia-olimpia-rendezes/

Erős francia pályázat a 2018-as Téli Olimpiára. Vasárnap a Francia Olimpiai Bizottság eldöntötte, hogy melyik francia várost támogatja a 2018-as Téli Olimpiai Játékok megrendezésére. A választás győztese a svájci határhoz közeli Annecy lett, ami azt jelenti, hogy Chamonix, a Portes du Soleil, és La Plagne síterepein is rendeznének versenyeket. Mondhatni, hogy előre borítékolható volt a franciák döntése hiszen Annecy ajánlatával szemben más francia város nem nagyon rúghatott labdába, és a többi külföldi pályázóval szemben is versenyképes pályázót sikerült választani. A jelentkezéseket októberig kell beadniuk a pályázóknak. Egyelőre csak annyit lehet tudni, hogy a koreai Pyeong Chang harmadszorra is elindul, valamint München pályázatai is biztosnak tekinthető. A 2018-as Téli Olimpia rendezőjét 2011 júliusában jelölik ki.

www.sielok.hu
A téli olimpiák története
A téli olimpiák története
http://www.sielok.hu/rovat/egyeb/cikk/teli-olimpiak-tortenete/

sielok.hu - A téli olimpiák története a kezdetektől napjainkig. A téli olimpiák története nem nyúlik vissza olyan messzire, mint a nyári olimpiáké. Az első téli olimpiát 1924-ben rendezték a franciaországi Chamonix-ban.

www.sielok.hu
Salt Lake 2002 CD-ROM
Salt Lake 2002 CD-ROM
http://www.sielok.hu/rovat/jatekok/cikk/salt-lake-city-2002/

A Salt Lake 2002 a Téli Olimpia egyetlen hivatalos játéka. Hat versenyszámot foglal magába, ezek, és a helyszíneik kivitelezésében törekedtek arra, hogy minden a valóság legtökéletesebb megfelelője legyen. Az élethű animációk, a többjátékos-üzemmód, és a TV közvetítésekből ismert kameranézetek mind hozzájárulnak ahhoz, hogy ultra-realisztikus, kihívásokkal teli játékélményt nyújthasson. A Salt Lake 2002 kiemelkedő szórakozást biztosít a téli sportok szerelmeseinek.

www.sielok.hu
Régi idők téli olimpiái
Régi idők téli olimpiái
http://www.sielok.hu/rovat/simania/cikk/olimpiatortenet/

Az első téli olimpián szereplő versenyzők még nem tudták, hogy olimpián vesznek részt, ugyanis a chamonix-i játékokat csak később nyilvánították olimpiának. Noha a téli olimpiák történetének első versenyszáma az 500 méteres gyorskorcsolyázás volt, amelyet az amerikai Charles Jewtraw nyert meg, mégsem ő az első téli olimpiai bajnok. Az 1908-as londoni nyári olimpián ugyanis bekerült a programba a műkorcsolya, amelyet a svéd Ulrich Salchow nyert meg...

www.sielok.hu
Osztrák, koreai vagy orosz Olimpia lesz 2014-ben?
Osztrák, koreai vagy orosz Olimpia lesz 2014-ben?
http://www.sielok.hu/rovat/hirek/cikk/20060622olimpia/

Megszületett a Nemzetközi Olimpiai Bizottság döntése és három város maradt továbbra is állva a 2014-es Olimpiai Játékok megrendezéséért folytatott versenyben. Pontosan egy év múlva derül ki, hogy a továbbjutott Salzburg, Szocsi és Pjongcsang közül ki lehet a befutó...

www.sielok.hu
2006-os olimpián induló magyar síversenyzők
2006-os olimpián induló magyar síversenyzők
http://www.sielok.hu/rovat/alpesi/cikk/magyar-alpesi-si-versenyzok-2006/

A 2006-os torinói téli olimpián induló magyar síversenyzők. Három magyar alpesi sí versenyző esélyes arra, hogy részt vegyen a 2006-os torinói téli olimpián: Tuss Réka, Marosi Attila és Barbai Áron versenyzői portréját, eddigi eredményeit ismertetjük összeállításunkban.

www.sielok.hu
Az oroszok rendezik az olimpiát 2014-ben
Az oroszok rendezik az olimpiát 2014-ben
http://www.sielok.hu/rovat/hirek/cikk/20070705olimpia/

Ma hajnalban Guatemalavárosban eldőlt, hogy az oroszországi Szocsi rendezheti a 2014-es téli olimpiát. Putin elnök ígéretei, a makettek, és a több milliárdos tervek meggyőzték a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) tagjait, hogy az oroszok szinte a nulláról indulva hét év alatt képesek lesznek mindent megépíteni.

www.sielok.hu
Búcsú az osztrák sílegendától
Búcsú az osztrák sílegendától
http://www.sielok.hu/rovat/hirek/cikk/sailer-temetes/

Szombaton délelőtt zuhogó esőben temették el az osztrákok valaha élt legnagyobb síbajnokát. A háromszoros olimpiai és hétszeres világbajnok Toni Sailer temetésén megjelent számos korábbi és jelenlegi síbajnok is, a temetést az osztrák állami televízió egyenes adásban közvetítette.

www.sielok.hu
Hamarosan kezdődik a következő téli olimpia
Hamarosan kezdődik a következő téli olimpia
http://www.sielok.hu/rovat/hirek/cikk/teli-olimpia-2010/

Már csak hat hónap és ismét fellobban az olimpiai láng a kanadai Vancouverben. Az immáron huszonegyedik téli olimpiát a korábbiakhoz képest nehezebb körülmények között rendezik meg, a rendezők dolgát számos tényező nehezíti, pl. a gazdasági válság hatásai vagy a sertésinfluenza további terjedése.

www.sielok.hu
Lovász Laura megszerezheti a kvótát
Lovász Laura megszerezheti a kvótát
http://www.sielok.hu/rovat/hirek/cikk/20060104lovasz_laura/

Vasárnap az ausztriai Kreischbergen rendezik a FIS Snowboard Világkupájának újabb futamát a PGS számban. Ezen a sokszoros magyar bajnok Lovász Laura is rajthoz áll és remélhetőleg kihasználja utolsó előtti esélyét arra, hogy megszerezze a torinói belépőjét.

www.sielok.hu
Filléres Vancouver - fapadosan a téli olimpiára
Filléres Vancouver - fapadosan a téli olimpiára
http://www.origo.hu/utazas/20090911-egzotikuzs-utazas-teli-olimpia-repulojeg ...

A kanadai Vancouver a téli olimpia lázában ég, és egyesek szerint ez itt-ott meg is látszik az árakon. A szemfüles turisták azonban hamar megtalálják az olcsó és színvonalas helyeket. Szórakoztató és kulturális programok, evés és ivás egyetlen nap leforgása alatt az egyik legszebb nyugati parti városban alig 25 dollárból...A városlátogatás egyik legköltségesebb pontja a szállás. Ez persze nem fér bele a 25 dolláros napi keretünkbe, de jutányos áron is megoldható most, és az olimpia alatt is. Vancouverben a téli olimpia idejére több százezer engedélyt állítottak ki a ház és lakástulajdonosok számára, akik kizárólag a játékok alatt enyhítenének a városba érkező sok ezer turista óriási szállásigényén.

www.origo.hu
Origo hírek - téli olimpia
Origo hírek - téli olimpia
http://www.origo.hu/cimkek/teli-olimpia/

Hírek, cikkek, érdekességek a Téli Olimpiáról az Origo oldalán.

www.origo.hu
Dél-Afrikában döntenek
Dél-Afrikában döntenek
http://www.origo.hu/sport/20090731-delafrikaban-dontenek-a-2018as-teli-olimp ...

Hivatalosan is lehet pályázni a 2018-as téli olimpia megrendezésére. Németország, Franciaország és Dél-Korea várhatóan kandidál majd, a NOB 2011-ben, Dél-Afrikában dönt majd. A NOB első szűrője 2010 júniusában lesz, a végleges helyszínről 2011. július 6-án, a dél-afrikai Durbanben döntenek.

www.origo.hu
Origo - Torinó 2006
Origo - Torinó 2006
http://www.origo.hu/torino2006/

Origo - Torinó 2006 Téli Olimpiai játékok oldala. Hírek, cikkek, képgaléria, menetrend, sportágak, Magyar csapat.

www.origo.hu
Téli olimpiák története
Téli olimpiák története
http://www.origo.hu/torino2006/20060120ateli.html

Összeállításunkban felidézzük az eddig megrendezésre került tizenkilenc téli olimpia történéseit. Időutazásunk az 1924-es chamonix-i játékokkal indul, és 2002-ben, Salt Lake Cityben ér véget...

www.origo.hu
A szánkósok sem ússzák meg...
A szánkósok sem ússzák meg...
http://www.origo.hu/sport/egyeb/teli/20090725-teli-olimpia-vancouver-verdopp ...

A 2010-es vancouveri téli olimpián vérdopping-ellenőrzéseken kell átesniük a szánkósoknak is, amelyre a sportág történetében még nem volt példa. Mindezt a nemzetközi szövetség (FIL) hivatalos internetes oldalán jelentette be pénteken.

www.origo.hu
Vancouverért visszatér a csinos műkorcsolyázónő
Vancouverért visszatér a csinos műkorcsolyázónő
http://www.origo.hu/sport/egyeb/teli/20090514-vancouverert-visszater-a-csino ...

Úgy tűnik, a vancouveri téli olimpia megmozgatja az amatőr műkorcsolyázástól egyszer már visszavonult klasszisok fantáziáját: a férfiaknál címvédő orosz Jevgenyij Pljuscsenko után a torinói női ezüstérmes, az amerikai Sasha Cohen is bejelentette, hogy indulni kíván a jövő évi ötkarikás játékokon.

www.origo.hu
1924. évi téli olimpiai játékok
1924. évi téli olimpiai játékok
http://hu.wikipedia.org/wiki/1924._%C3%A9vi_t%C3%A9li_olimpiai_j%C3%A1t%C3%A9kok

Az 1924. évi téli olimpiai játékok - melyet Franciaországban, Chamonix-ban rendeztek meg - volt az első téli sportünnep. Hivatalosan Semaine Internationale des Sports d'Hiver (Téli sportok nemzetközi hete) néven szerepelt az 1924. évi nyári olimpiai játékokkal, a Mont Blanc lábánál. Chamonix olimpiáját a Francia Olimpiai Bizottság rendezte meg, a várost a Nemzetközi Olimpiai Bizottság jelölte ki, mint az első téli olimpiai játékok házigazdáját. 1924-től egészen 1992-ig a téli olimpiai játékok a nyáriakkal megegyező években tartották.

hu.wikipedia.org
Chamonix Mont Blanc
Chamonix Mont Blanc
http://www.chamonix.com/

Chamonix-völgy hivatalos honlapja - Franciaország.

www.chamonix.com
1924 - Chamonix
1924 - Chamonix
http://origo.hu/torino2006/200601201924.html

A dallamos nevű olasz Eugéne Brunetta d'Usseaux 1911-ben már javasolta, hogy a téli és nyári játékokat külön kellene választani, de javaslata ellenállásba ütközött a skandináv államok részéről, azok ugyanis féltették az 1901 óta rendezett északi játékok presztízsét...A magyar színeket négy síelő képviselte, közülük Németh Ferenc nyújtotta a legjobb teljesítményt.

origo.hu
Éremtáblázat
Éremtáblázat
http://origo.hu/torino2006/20060120eremtablazat.html

Itt megtalálja a XX. torinói téli olimpiai játékokon kiosztott összes érmet, országonkénti sorrendben, kezdve a legeredményesebbel.

origo.hu
A téli olimpia képekben
A téli olimpia képekben
http://origo.hu/torino2006/20060130ateli.html

Gyűjtőcikkünkben a február 10-26 között megrendezett torinói téli olimpiáról készített képgalériáink között tallózhat.

origo.hu
Szoftverbázis
Szoftverbázis
http://www.szoftverbazis.hu/kategoriak/jatekoksportjatekok.html

Origo - Szoftverbázis: Játékok - Sportjátékok gyűjteménye.

www.szoftverbazis.hu
Origo - Sport hírek
Origo - Sport hírek
http://www.origo.hu/sport/

Origo - Sport hírek - Friss hírek, cikkek a sport világából.

www.origo.hu
A téli olimpia sportágai
A téli olimpia sportágai
http://origo.hu/torino2006/20060129ateli.html

Alpesi sí, Biatlon, Bob, Curling, Északi sí, Gyorskorcsolya, Jégkorong, Műkorcsolya, Síakrobatika, Síugrás, Snowboard, Szánkó, Szkeleton.

origo.hu
Torinó 2006 - A magyar csapat
Torinó 2006 - A magyar csapat
http://origo.hu/torino2006/20060124amagyar1.html

Torinó 2006 - A magyar csapat. Sportágak és nem szerint.

origo.hu
1928 - St. Moritz
1928 - St. Moritz
http://origo.hu/torino2006/200601201928.html

1928-ban az időjárás komoly gondokat okozott, a hirtelen betört meleg széláramlat, a főn vízbe borította a svájci sportparadicsomot, s bizony az olvadás veszélybe sodorta a versenyeket. A korcsolya számaiban a jégen zászlók jelezték a hatalmas lyukakat. A 10 ezer méteres gyorskorcsolya-verseny - olvadás miatt - félbe is szakadt, az addig elért eredményeket pedig érvénytelenítették. A történeti hűség kedvéért: a félbeszakításkor az amerikai Irving Jaffee vezetett.

origo.hu
1932 - Lake Placid
1932 - Lake Placid
http://www.origo.hu/torino2006/200601241932.html

Az enyhülés Lake Placidben is gondokat okozott, s nem mellékesen érdektelenség kísérte az 1932-es játékokat. A szervezők hatalmas közönségsikerre számítottak, de 52 ezer dollár ráfizetéssel zárult a nagy vállalkozás. A reklámfogásokból semmi sem valósult meg.

www.origo.hu
1936 - Garmisch-Partenkirchen
1936 - Garmisch-Partenkirchen
http://www.origo.hu/torino2006/200601241936.html

Az olimpiát - akárcsak később Berlinben - Hitler nyitotta meg, a játékok a náci propaganda részét képezték, ennek is köszönhető, hogy az eseményeket mintegy félmillióan tekintették meg. Kevéssel a rendezés odaítélése után Németországban már horogkeresztes zászlók lobogtak, életbe léptek a hírhedt nürnbergi zsidótörvények. A politikamentes sportot hirdető Nemzetközi Olimpiai Bizottság nem változtatta meg döntését, pedig több országban mutatkozott bojkotthangulat, az amerikaiak részvétele is csak heves viták után dőlt el.

www.origo.hu
1948 - St. Moritz
1948 - St. Moritz
http://www.origo.hu/torino2006/200601241948.html

A sorban Szapporo (1940) és Cortina d'Ampezzo (1944) következett volna, ehelyett háború pusztított, ám az olimpia szellemisége még a legkegyetlenebb horrort is túlélte. A folytonosságot mi sem bizonyítja jobban, mint hogy St. Moritz másodszor kapta meg a rendezés jogát.

www.origo.hu
1952 - Oslo
1952 - Oslo
http://www.origo.hu/torino2006/200601241952.html

Oslo az első olyan téli olimpia volt ez, ahol egy ország fővárosa kapta a rendezés jogát, mellesleg a második világháború óta először indulhatott el a német és a japán csapat. Az időjárás csak az utolsó pillanatban fordult téliesre - igaz, jobb későn, mint soha.

www.origo.hu
1956 - Cortina d'Ampezzo
1956 - Cortina d'Ampezzo
http://www.origo.hu/torino2006/200601241956.html

Sok mindenben történelmet írtak az olasz szervezők az 1956-os olimpián. Először indultak szovjet sportolók a téli játékokon, Németországot (NSZK és NDK) közös csapat képviselte, első alkalommal mondta el az olimpiai esküt hölgyversenyző, Giuliana Chenal-Minuzzo, első alkalommal közvetítette egyenes adásban a televízió a látványos küzdelmeket.

www.origo.hu
1960 - Squaw Valley
1960 - Squaw Valley
http://www.origo.hu/torino2006/200601271960.html

Nem kisebb egyéniség, mint Walt Disney alkotta a látványterveket, ettől függetlenül volt némi kockázat abban, hogy a rendezők a Sierra Nevada-i falunak adták a rendezés jogát. 1955-ben nem hogy sportlétesítmények, de ház is alig volt a környéken - hogy aztán szerte Amerikában láthassák a versenyeket a tévéközvetítések jóvoltából.

www.origo.hu
Oldal leírása
teliolimpia.wyw.hu: WYW téli olimpia katalógus - téli olimpiai játékok:. Éremtáblázat, versenyszámok, sportágak, és versenyzők.
Gyűjteményünkben 238 válogatott téli olimpia témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Szponzorált linkek
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Csevegő
Aktív linkek: 238 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 1 | Linkre kattintás összesen: 2753