Top 40 legújabb link > Téli olimpia - wyw.hu

Tartalom:

teliolimpia.wyw.hu

2014 Sochi - Éremtáblázat
2014 Sochi - Éremtáblázat
http://hu.wikipedia.org/wiki/A_2014._%C3%A9vi_t%C3%A9li_olimpiai_j%C3%A1t%C3 ...

A 2014. évi téli olimpiai játékok éremtáblázata a Szocsiban megrendezett, XXII. téli olimpiai játékokon érmet nyert nemzeteket tartalmazza.

hu.wikipedia.org
TeleSport - Sochi 2014
TeleSport - Sochi 2014
http://www.telesport.hu/sochi2014/

TeleSport - Sochi 2014 - Hírek, videók, képgalériák, versenyzők, éremtáblázat.

www.telesport.hu
Friss hírek Szocsiból
Friss hírek Szocsiból
http://www.mob.hu/hirek-szocsi

Friss hírek Szocsiból, a Téli Olimpia helyszínéről, eseményeiről, a Magyar Olimpiai Bizottság weboldalán.

www.mob.hu
Szocsi - Az olimpia teljes televíziós programja
Szocsi - Az olimpia teljes televíziós programja
http://www.nemzetisport.hu/teli_olimpia/szocsi-2014-az-olimpia-teljes-televi ...

Február 7-23-ig 15 sportág 98 számában avatnak bajnokot a Szocsiban megrendezésre kerülő, XXII. téli olimpián. A Nemzeti Sport oldalán megtaláljátok az MTVA teljes, televíziós közvetítési tervét, műsorát.

www.nemzetisport.hu
Dajkó Pál: 1000 olimpiai bajnok
Dajkó Pál: 1000 olimpiai bajnok
http://www.konyv-konyvek.hu/1000_olimpiai_bajnok_minden_idok_legjobb_sportoloi

A könyv a modern kori olimpiák ezer legkiemelkedőbb bajnokát mutatja be; számos sportág képviselőit, aktív sportolókat és régi versenyzőket egyaránt. Őket még a legek közt is a legjobbá teszi, hogy olimpiai győzelemmel megkoronázott pályafutásuk hatása túlmutat sportáguk határain, mondhatni, kultúrtörténeti jelentőséggel bírnak.

www.konyv-konyvek.hu
Megcélozta az olimpiát a Pulai, Seregi szánkópáros
Megcélozta az olimpiát a Pulai, Seregi szánkópáros
http://www.origo.hu/sport/egyeb/teli/20090206-pulai-imre-es-seregi-gergely-a ...

"Elég betegek vagytok?" - megcélozta az olimpiát a Pulai, Seregi szánkópáros. - Műkorcsolyázóink állandó szereplői a téli olimpiáknak, bobosaink is megmutatták már magukat a nagyvilágnak, szánkóban azonban még várat magára a premier. Lehet, hogy csak 2010-ig kell várni a magyar debütálásra, Pulai Imre és Seregi Gergely ugyanis azt tűzték ki célul, hogy bekerülnek a Vancouverben induló párosok közé. A 41 éves, 2000-ben Novák Ferenccel kenu 500 méteren olimpiai bajnoki címet szerzett Pulai és a tíz évvel fiatalabb Seregi a sérülésekkel, a pályahiánnyal, az anyagi gondokkal dacolva készül a történelmi tettre, így lehet egy 38 fokban született álomból jeges valóság.

www.origo.hu
Wikipédia: Síugrás
Wikipédia: Síugrás
http://hu.wikipedia.org/wiki/S%C3%ADugr%C3%A1s

A síugrás olyan sport, amelyben síelők lesiklanak a sáncon, majd a végén, a "sáncasztalon" elrugaszkodnak és megpróbálnak olyan messzire repülni, amennyire csak lehetséges. Az ugrás hosszára kapott ponthoz hozzáadódik az ugrás stílusára kapott pont, amit öt versenybíró oszt ki. A síugráshoz hosszú és széles sílécet használnak. A síugrás leginkább téli sport (bár ma már vannak műfüves síugrósáncok is), része a téli olimpiák műsorának is.

hu.wikipedia.org
Wikipédia: Sí
Wikipédia: Sí
http://hu.wikipedia.org/wiki/S%C3%AD

A síelés olyan sportág, ahol az ember havon csúszik a cipőjére erősített sílécek segítségével. Olimpiai sportág. A síelés formái: lesiklás, műlesiklás, síakrobatika, síugrás, sífutás...

hu.wikipedia.org
Mire van szükségünk a sífutáshoz?
Mire van szükségünk a sífutáshoz?
http://www.sielok.hu/rovat/sifutas/cikk/sifutashoz-mire-van-szuksegunk/

Ha már megszületett a döntés, hogy sífutni szeretnénk, nézzük pontosan, mi is szükséges a sífutáshoz? A sífutó alapvető felszerelései közé tartozik a síléc és síkötés, a bot, a cipő, valamint a megfelelő ruházat és kiegészítők: kesztyű, sapka.

www.sielok.hu
Bozsik Anna, sífutó olimpikon és oktató
Bozsik Anna, sífutó olimpikon és oktató
http://www.sielok.hu/rovat/sifutas/cikk/bozsik-anna/

A magyar sportolók közül kevesen mondhatják el magukról, hogy három olimpián képviselte hazánk színeit. Ráadásul Bozsik Anna azzal is büszkélkedhet, hogy a téli játékokon vett részt három alkalommal. Az egykori kiváló sífutó-sílövő napjainkban a tanítással foglalkozik, iskolája joggal népszerű és elismert - nem gondolná senki, hogy annak idején véletlenül lett sífutó. Bozsik Anna Miskolcon született, Kazincbarcikán járt általános iskolába, így természetes volt, hogy a Bükk lejtőin csatolt először síléceket a lábára.

www.sielok.hu
A sífutás története röviden
A sífutás története röviden
http://www.sifutas.hu/czk/id~8~lang~hu~doc.html

A sítörténet kutatói szerint már legalább hatezer éve megjelent a sí ősi formája. A sí norvég szó, eredetileg fahasábot, átvitt értelemben pedig hótalpat, hókorcsolyát jelentett. Eredetileg arra szolgált, hogy az ember ne süppedjen a hóba. Ebből a közlekedési eszközből alakult ki a múlt század második felében a sítalp mai formája és szerkezete, amely így alkalmas eszköze lett az egyik legszebb, legegészségesebb és legnépszerűbb téli sportnak, a sífutásnak is.

www.sifutas.hu
Bozsik sífutóiskola
Bozsik sífutóiskola
http://www.sifutas.hu/

A Bozsik Sífutóiskola küldetése, hogy a sífutást és a nordic walkingot népszerűsítse és megszerettesse a sportolni vágyókkal. A sífutás és a nordic walking oktatásának szenvedélyes szeretetén túl testnevelő tanári és sífutó szakedzői diplomám, valamint húsz éves versenyzői tapasztalatom a biztosítéka a magas színvonalú oktatásnak. Szeretettel várom Önt és kedves családját, szervezett oktatásainkon, illetve sporttáboraink valamelyikén!

www.sifutas.hu
Hoffmannék még harcban az olimpiáért
Hoffmannék még harcban az olimpiáért
http://www.origo.hu/sport/20090925-mukorcsolya-hoffmanek-meg-harcban-az-olim ...

Az original program után a tizedik helyre csúszott vissza, ám továbbra is olimpiai kvótát érő pozícióban áll a Hoffmann Nóra, Makszim Zavozin jégtánckettős a németországi Obertsdorfban zajló Nebelhorn Nagydíjon.

www.origo.hu
Kronberger Lily
Kronberger Lily
http://hu.wikipedia.org/wiki/Kronberger_Lily

Kronberger Lily vagy Kronberger Lili (Budapest, 1890. november 12. – Budapest, 1974. május 21.) a női műkorcsolyázás magyar úttörője. Budapesten született zsidó családban. A magyar sport első világbajnoka. Az első nők egyike volt, aki a műkorcsolyázásra adta a fejét. Eleinte a férfiakkal kellett versenyeznie. Az első két világbajnoki versenyén 1906 és 1907-ben bronzérmét nyert, a sziléziai Troppauban (ma Opava) először lett világbajnok, ezt a címet háromszor védte meg Budapesten, Berlinben és Bécsben.

hu.wikipedia.org
Méray-Horváth Zsófia
Méray-Horváth Zsófia
http://hu.wikipedia.org/wiki/M%C3%A9ray-Horv%C3%A1th_Zs%C3%B3fia

Méray-Horváth Zsófia, külföldön Opika von Méray Horváth név alatt ismert, (Arad, 1889. december 30. – Budapest, 1977. április 25.) magyar műkorcsolyázó, háromszoros világbajnok.

hu.wikipedia.org
Műkorcsolya- és jégtáncvilágbajnokok listája
Műkorcsolya- és jégtáncvilágbajnokok listája
http://hu.wikipedia.org/wiki/M%C5%B1korcsolya-_%C3%A9s_j%C3%A9gt%C3%A1ncvil% ...

Az táblázatok a műkorcsolya és a jégtánc világbajnokait sorolja fel.

hu.wikipedia.org
Műkorcsolya és jégtánc olimpiai bajnokok
Műkorcsolya és jégtánc olimpiai bajnokok
http://hu.wikipedia.org/wiki/M%C5%B1korcsolya_%C3%A9s_j%C3%A9gt%C3%A1nc_olim ...

Az táblázat a műkorcsolya és a jégtánc olimpiai bajnokait ismerteti. 1908-ban és 1920-ban a nyári olimpák keretében rendezték a vrsenyeket. A jégtáncosok csak 1976-ban kapcsolódtak be a küzdelmekbe.

hu.wikipedia.org
Műkorcsolya és jégtánc
Műkorcsolya és jégtánc
http://hu.wikipedia.org/wiki/M%C5%B1korcsolya

A műkorcsolya és a jégtánc olimpiai sportágak, értékelésük pontozással történik. A versenyző vagy versenyzők külön pontokat kapnak a technikára és külön az előadásmódra. Mindkét ágban adott elemeket kell zenére bemutatni. Páros és női, illetve férfi versenyre bontható a sportág. Mindháromban egy ún. rövidprogramot és egy kűrt kell bemutatni. Mindkét program fő elemei az ugrások, forgások, lépéssorok, illetve ezek kombinációi és egyéb figurák. A rövidprogram hossza mindhárom kategóriában maximum 2 perc 50 másodperc. A vokális zene nem megengedett, egy pont levonás jár érte.

hu.wikipedia.org
Biatlon világbajnokok listája - Wikipédia
Biatlon világbajnokok listája - Wikipédia
http://hu.wikipedia.org/wiki/Biatlon_vil%C3%A1gbajnokok_list%C3%A1ja

Az táblázatok a biatlon vagy sportlövészet világbajnokait tartalmazzák.

hu.wikipedia.org
Biatlon (sílövészet)
Biatlon (sílövészet)
http://www.sielok.hu/rovat/simania/cikk/biatlon/

A síugráshoz hasonlóan nem a tömegek sportja, de tömegeket vonz a képernyők elé. A biatlon évszázadok óta ismert sportág, melynek népszerűsége néhány évtizede éppen a tévéközvetítésekkel ugrott meg. A biatlon a görög "bi", azaz kettős és az "athlon", azaz verseny szavak összetételeként jött létre, így ebben a formában bármely két sportág párosítását jelenthetné. A biatlon azonban a modern öttusával rokon, annak rövidített, téli változataként jött létre, a sífutás és a kisöbű sportpuskalövészet összetett versenyeként.

www.sielok.hu
Olimpiai bajnok biatlonisták listája
Olimpiai bajnok biatlonisták listája
http://hu.wikipedia.org/wiki/Biatlon_olimpiai_bajnokok_list%C3%A1ja

Az táblázatok a biatlon vagy sportlövészet olimpiai bajnokait tartalmazzák.

hu.wikipedia.org
Wikipédia: Biatlon
Wikipédia: Biatlon
http://hu.wikipedia.org/wiki/Biatlon

A biatlon vagy sílövészet összetett téli sport, amely sífutásból és lövészetből áll. Újabban nyári versenyeket is rendeznek, a sílecet ekkor kerekes szerkezet helyettesíti. A biatlon története összefügg az öttusa történetével, az öttusa rövidített téli változatának tekinthető. Az 1924-es téli olimpián bemutató jelleggel már rendeztek egy biatlonra emlékeztető versenyt. Sokáig az öttusa nemzetközi szövetség keretében szervezték tevékenységüket, az önálló nemzetközi szövetség (International Biathlon Union) 1993-ban alakult meg. A sílövészet különböző távú sífutó versenyekből áll, a közbeiktatott lövészetek száma a távhoz igazodik.

hu.wikipedia.org
Rövidpályás gyorskorcsolya hazai története
Rövidpályás gyorskorcsolya hazai története
http://www.moksz.hu/moksz-h-frameset.htm

A rövidpályás gyorskorcsolyázás (short track) első hivatalos világbajnokságát 1978-ban rendezték, majd 1988-ban Calgary-ban, a Téli Olimpiai Játékokon szerepelt bemutató számként. A következő olimpián, 1992-ben: Albertville-ben már teljes jogú sportágként szerepelt az olimpiai programban, ahol már magyar versenyzők (Kaszala Tamara és Kun Bálint Tibor) is rajthoz álltak. Így összegezhetnénk a rövidpályás gyorskorcsolyázás szenzációs karrierjét a nemzetközi porondon. Magyarországon 1985-től számítjuk a short track-es "időszámítást", amikor a Magyar Jégsport Szövetség megbízta Martos Györgyöt, a legsikeresebb és legeredményesebb volt nagypályás gyorskorcsolyázót - tizenötszörös magyar bajnokunkat - az új szakág megszervezésével. A rövidpályás gyorskorcsolyázás hazai fejlődését ugyancsak "szenzációs"-nak kell titulálnunk a nemzetközi short track élethez viszonyítva.

www.moksz.hu
Magyar Válogatott csapatok 2008-2009
Magyar Válogatott csapatok 2008-2009
http://www.curling.hu/valogatott

Magyar Válogatott csapatok 2008-2009 - Magyar csapatok európa és világbajnoki válogatói és szereplései.

www.curling.hu
A curling eredete
A curling eredete
http://www.curling.hu/tortenet

A curling nem mai találmány. Nem egy olyan sport vagy játék - kinek mi tetszik -, ami a XX. század hóbortja, mint mondjuk az extrém vagy a technikai sportok: a curlingnek figyelemreméltóan nagy múltja van. Hogy itthon nem ismerjük (csak a TV-közvetítések alatt nézzük értetlenül, ha véletlenül odakapcsolunk), annak az az oka, hogy hazánk nem északi ország, illetve nincsenek magashegységei, huzamosabb ideig fennálló biztonságosan befagyott tavai. Ilyen vidéken van Nagy Britannia északi része, különösen Skócia, ezenkívül Skandinávia, Lappföld, Svájc, a nagyobb magashegységek, és természetesen Észak-Amerika, elsősorban Kanada. Az imént felsorolt országokban évszázadok óta virágzik a curling.

www.curling.hu
Wikipédia: Curling
Wikipédia: Curling
http://hu.wikipedia.org/wiki/Curling

A curling csapatjáték, a téli sportok egyike. A játékot két csapat játssza, mindkét csapat nyolc-nyolc követ csúsztathat a jégpályán egy kijelölt kör alakú mezőbe. Az a csapat nyer, amelynek kövei a legközelebb esnek a kijelölt kör középpontjához. A játék eredete nem egyértelmű. Bár Skóciában nemzeti sportnak tartják, valószínűbb, hogy Hollandia a játék hazája. A még nem a mai szabályok szerinti játékot közel 450 éve már játszották a Németalföldön. Az első hivatalos curling klubot 1838-ban alapították Edinburghban. Magyarország első curling-csarnokát Budapesten, a Kamaraerdőben 2005-ben nyitották meg.

hu.wikipedia.org
Magyar jégkorong-válogatott
Magyar jégkorong-válogatott
http://hu.wikipedia.org/wiki/Magyar_j%C3%A9gkorong-v%C3%A1logatott

A Magyar jégkorong-válogatott Magyarország nemzeti csapata, amelyet a Magyar Jégkorong Szövetség irányít. Jelenleg a Nemzetközi Jégkorong Szövetség ranglistájának 20. helyén áll. A válogatott legelőször 1928-ban szerepelt Téli Olimpián, amelyet a svájci St. Moritzban tartottak. 2008-ban a divízió 1-es VB megnyerésével kivívta a feljutást a Jégkorong Világbajnokság A-csoportjába. A csapat 2008-ban a magyar sportújságírók szavazatai alapján az év csapata választáson második helyen végzett a vízilabda válogatott mögött.

hu.wikipedia.org
hokibirok.hu
hokibirok.hu
http://www.hokibirok.hu/

A Magyar Jégkorong Szövetség Játékvezetői Egyesületének honlapja.

www.hokibirok.hu
Wikipédia - Jégkorong
Wikipédia - Jégkorong
http://hu.wikipedia.org/wiki/J%C3%A9gkorong

A jégkorong 2 csapat által jégpályán játszott, ütős labdajáték. A Nemzetközi Jégkorong Szövetségnek (IIHF) 64 tagországa van, de a következő országokban a legnépszerűbb: Kanada, USA, Svédország, Finnország, Csehország, Szlovákia, Oroszország (régebben Szovjetunió). A felsorolásból kitűnik, hogy általában azokban az országokban dívik, ahol jellemző a hideg idő, lehetőséget adva a természetes jégfelületek kialakulására. Bár a felsorolt országok mindegyikében működik professzionális liga, az Észak-Amerikai Profi Jégkorongliga, ismertebb nevén NHL jelenti a sportág csúcsát.

hu.wikipedia.org
Curling
Curling
http://www.mob.hu/engine.aspx?page=curling

Aki már látott curling-, magyarul csúszókorong viadalt (bár a sportágban nem szeretik ezt a magyar elnevezést), annak emlékezetében élénken él a jégen bóját csúsztató játékos, valamint a takarítónő-jellegű, jeget sikáló csapattárs. A lassan ötszáz éves sportág most éli a fénykorát. A sportág olimpiai múltja egészen 1924-ig nyúlik vissza, Chamonix-ban ugyanis már bemutatkozott az olimpia műsorán a curling, ám nem aratott nagy sikert. Később még öt alkalommal jutott el a bemutatóig (1932, 1936, 1964, 1988, 1992), mire 1998-ban, Naganóban végre ismét érmet is osztottak mindkét nem versenyén.

www.mob.hu
Bob
Bob
http://www.mob.hu/engine.aspx?page=bob

A mai napig nem sikerült megnyugtató választ találni arra a történelmi kérdésre, vajon honnan is származik a sportág. A korábbi évek téziseit, melyek szerint Svájc volt a szülőhazája a bobozásnak, a naganói olimpia előtt megkérdőjelezték, mondván, az 1800-as években a New York állambeli Albanyben már használtak a bobhoz hasonló fatákolmányokat. Az amerikai Bob és Szkeleton Szövetség az 1880-as éveket ismeri el a sportág első korszakának, így egyelőre Albany városáé a dicsőség. Európai források a mai bob ősének, a tobogánt tekintik, amit brit turisták alakítottak ki St. Moritzban 1879-ben. Ami a bob olimpiai múltját illeti: az 1924-es bemutatkozás óta minden olimpia műsorán szerepelt, kivétel az 1960-as Squaw Valley, ahol nem építették meg a drága költségű betonteknőt. 1924-ben négyes, 1928-ban ötös, 1932-től kettes és négyes számokban hirdetnek bajnokot. A hölgyek a kettes bobokkal 2002-ben kapcsolódtak be az olimpia programjába.

www.mob.hu
Biatlon - Sílövészet
Biatlon - Sílövészet
http://www.mob.hu/engine.aspx?page=biatlon

A biatlont (sílövészetet) mint sportot a XIX. század közepén fedezték fel. Igaz, Észak-Európában addig sem volt ismeretlen, hiszen a nomád vadászok valóban sítalpakon, kezükben fegyverekkel indultak el vadászni. Az első ismert biatlonversenyre 1767-ben két norvég határőr között került sor, alig egy évszázaddal később pedig már lövész- és síegyletek alakultak szerte Norvégiában. Nem véletlen, hogy 1861-ben az első klubot is Norvégiában alapították. 1953-tól a Nemzetközi Öttusa és Biatlon Szövetség (UIPMB) keretében működött a sportág, majd 1993-ban vált önállóvá a Nemzetközi Biatlon Szövetség (IBU).

www.mob.hu
Új szponzor: Volkswagen
Új szponzor: Volkswagen
http://www.nemzetisport.hu/teli_sportok/szocsi-2014-nemet-autogyar-tamogatja ...

A Volkswagen is belépett a 2014-ben az oroszországi Szocsiban esedékes téli olimpia szponzorai közé. A német autógyár és a havas-jeges játékok szervezői közötti megállapodás, amelynek hírét pénteken jelentették be, több mint 750 millió dollár értékű. A szerződést a szocsi szervezőbizottság vezetője, Dmitrij Csernyisenko és a Volkswagen Oroszország főigazgatója, Dietmar Korzekwa látta el kézjegyével.

www.nemzetisport.hu
Origo Torino 2006 - Darázs Rózsa
Origo Torino 2006 - Darázs Rózsa
http://www.origo.hu/torino2006/20060126darazs1.html

Origo Torino 2006 - Darázs Rózsa adatlap, rövidpályás gyorskorcsolya. klub: Jászberény SE

www.origo.hu
Origo Torino 2006 - Darázs Péter
Origo Torino 2006 - Darázs Péter
http://www.origo.hu/torino2006/20060126darazs.html

Origo Torino 2006 - Darázs Péter adatlap, rövidpályás gyorskorcsolya. klub: Jászberény SE

www.origo.hu
Manno Miltiades - Wikipédia
Manno Miltiades - Wikipédia
http://hu.wikipedia.org/wiki/Manno_Miltiades

Manno Miltiades (Pancsova, 1879. március 3. – Budapest, 1935. február 16.) sportember, grafikus, festő- és szobrászművész. Manno Miltiades a huszadik század első harmadának különös művész-polihisztora, és egyfajta allround sportembere – uszott, futott, válogatott evezős, atléta, de volt labdarúgó, valamint a kerékpáros, síelő sportágakban is szép sikereket ért el. Karikatúrái már az aktív sport-időszaka alatt is elhíresültek. Milti egyik télen feltűnt a városligeti jégen, és hamarosan a téli versenysportágak akkoriban kialakuló új műfajának, a gyorskorcsolyázásnak egyik első rekordere lett.

hu.wikipedia.org
Pajor Kornél - Wikipédia
Pajor Kornél - Wikipédia
http://hu.wikipedia.org/wiki/Pajor_Korn%C3%A9l

Pajor Kornél (Budapest, 1923. július 1.) világbajnok gyorskorcsolyázó. 1941-től a BKE (Budapesti Korcsolyázó Egylet) gyorskorcsolyázója volt. 1942-től a Budapesti Haladás Kerékpár Egyletben kerékpározott is, de kiemelkedő eredményeket gyorskorcsolyázásban ért el. 1949-ben 5000 és 10 000 méteren is világcsúcstartó volt. Ebben az évben a davosi Európa-bajnokságon bronzérmet, az oslói világbajnokságon aranyérmet nyert. A magyar gyorskorcsolyázás történetének ez az első – és máig egyetlen – világbajnoki aranyérme. A norvégiai világbajnokság után nem tért haza, Svédországban telepedett le és a gyorskorcsolyázást a svéd Castor Östersund sportegyesületben folytatta. A nemzetközi versenyeken ezután a svéd válogatott tagjaként indult. Az aktív sportolástól 1960-ban vonult vissza.

hu.wikipedia.org
Knoch Viktor - Wikipédia
Knoch Viktor - Wikipédia
http://hu.wikipedia.org/wiki/Knoch_Viktor

Knoch Viktor (Pécs, 1989. december 12.) olimpiai 5. helyezett gyorskorcsolyázó. A 2006. évi téli olimpiai játékokon hatalmas meglepetésre a rövidpályás gyorskorcsolyázók 1500 méteres számában kitűnő versenyzéssel a döntőbe jutott, és végül az 5. helyen végzett. Ezzel 26 év óta a legjobb magyar eredményt érte el a téli olimpiák történetében. 2007 januárjában, a Mlada Boneslavban a Junior Világbajnokságon 1.500 méteren két koreai mögött a harmadik helyen végzett.(sporttörténet) majd az 1500 méteres távon ezüstérmet szerzett az angliai Sheffieldben zajló felnőtt rövid pályás gyorskorcsolya Európa-bajnokságon; majd februárban az 500 és az 1500 méteres versenyt is megnyerte a budapesti Gyakorló Jégcsarnokban zajló rövidpályás gyorskorcsolya országos bajnokság első napján, márciusban pedig a 13. helyen végzett Milánóban a rövidpályás gyorskorcsolya-világbajnokság 500 méteres számában.

hu.wikipedia.org
Huszár Erika - Wikipédia
Huszár Erika - Wikipédia
http://hu.wikipedia.org/wiki/Husz%C3%A1r_Erika

Huszár Erika (Jászberény, 1983. november 22.) rövidpályás gyorskorcsolyázó. A 2006. évi téli olimpiai játékokon negyedik lett az 1500 méteres számban. Ezzel 26 év után a legjobb eredményt érte el magyar sportolóként téli olimpián. Knoch Viktor ötödik helyezésével együtt pedig 1948 után érték el, hogy ketten is pontszerző helyen végezzenek.

hu.wikipedia.org
Origo Torino 2006 - Huszár Erika
Origo Torino 2006 - Huszár Erika
http://www.origo.hu/torino2006/20060126huszar.html

Origo Torino 2006 - Huszár Erika adatlap, rövidpályás gyorskorcsolya.

www.origo.hu
Oldal leírása
teliolimpia.wyw.hu: WYW téli olimpia katalógus - téli olimpiai játékok:. Éremtáblázat, versenyszámok, sportágak, és versenyzők.
Gyűjteményünkben 238 válogatott téli olimpia témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Szponzorált linkek
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Csevegő
Aktív linkek: 238 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 1 | Linkre kattintás összesen: 2753