A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

ABC szerint > Téli olimpia - wyw.hu

Tartalom:

teliolimpia.wyw.hu

A curling eredete
A curling eredete
http://www.curling.hu/tortenet

A curling nem mai találmány. Nem egy olyan sport vagy játék - kinek mi tetszik -, ami a XX. század hóbortja, mint mondjuk az extrém vagy a technikai sportok: a curlingnek figyelemreméltóan nagy múltja van. Hogy itthon nem ismerjük (csak a TV-közvetítések alatt nézzük értetlenül, ha véletlenül odakapcsolunk), annak az az oka, hogy hazánk nem északi ország, illetve nincsenek magashegységei, huzamosabb ideig fennálló biztonságosan befagyott tavai. Ilyen vidéken van Nagy Britannia északi része, különösen Skócia, ezenkívül Skandinávia, Lappföld, Svájc, a nagyobb magashegységek, és természetesen Észak-Amerika, elsősorban Kanada. Az imént felsorolt országokban évszázadok óta virágzik a curling.

www.curling.hu
A japán téli olimpia
A japán téli olimpia
http://www.sulinet.hu/tart/fcikk/Kjda/0/19446/1

Abban az évben, amikor a nyári olimpia Münchenben volt, és a versenyeket majdnem meghiúsította egy szörnyű terrortámadás, a téli játékok jóval nyugalmasabb környezetben zajlottak. A helyszín Japán volt, aki már az 1940-es versenyekre is pályázott, de a háború közbeszólt. Utazzunk tehát egy egzotikus ország egzotikus városába, Sapporóba! Abban, hogy 1972-ben Sapporo városa rendezhette meg a téli olimpiát, valószínűleg az is szerepet játszott, hogy 1964-ben a japánok nagyon színvonalasan bonyolították le a nyári játékokat. Lássuk tehát, hogy a precíz szervezés ezúttal milyen eredményeket és sikereket hozott a versenyzők életében!

www.sulinet.hu
A MOB multimédiás sportgalériája
A MOB multimédiás sportgalériája
http://www.mob.hu/engine.aspx?page=mobgaleria

Üdvözüljük galériánkban! Virtuális termeinkben páratlan élményekkel gazdagodhat – és még belépődíjat sem kell fizetnie érte. Álló és mozgóképek, legendás hangfelvételek várják a különböző „szárnyakban” – sétálgasson tetszés szerint, nézegesse meg a MOB életéről készült fényképeket, válogasson a legendás olimpiai közvetítések kínálatából, amelyek a Magyar Televízió és a Magyar Rádió páratlanul értékes archívumából származnak. Jó szórakozást, feltöltődést – a kép- és hanganyagok esetében pedig letöltődést kívánunk!

www.mob.hu
A sífutás története röviden
A sífutás története röviden
http://www.sifutas.hu/czk/id~8~lang~hu~doc.html

A sítörténet kutatói szerint már legalább hatezer éve megjelent a sí ősi formája. A sí norvég szó, eredetileg fahasábot, átvitt értelemben pedig hótalpat, hókorcsolyát jelentett. Eredetileg arra szolgált, hogy az ember ne süppedjen a hóba. Ebből a közlekedési eszközből alakult ki a múlt század második felében a sítalp mai formája és szerkezete, amely így alkalmas eszköze lett az egyik legszebb, legegészségesebb és legnépszerűbb téli sportnak, a sífutásnak is.

www.sifutas.hu
A szánkósok sem ússzák meg...
A szánkósok sem ússzák meg...
http://www.origo.hu/sport/egyeb/teli/20090725-teli-olimpia-vancouver-verdopp ...

A 2010-es vancouveri téli olimpián vérdopping-ellenőrzéseken kell átesniük a szánkósoknak is, amelyre a sportág történetében még nem volt példa. Mindezt a nemzetközi szövetség (FIL) hivatalos internetes oldalán jelentette be pénteken.

www.origo.hu
A téli olimpia képekben
A téli olimpia képekben
http://origo.hu/torino2006/20060130ateli.html

Gyűjtőcikkünkben a február 10-26 között megrendezett torinói téli olimpiáról készített képgalériáink között tallózhat.

origo.hu
A téli olimpia sportágai
A téli olimpia sportágai
http://origo.hu/torino2006/20060129ateli.html

Alpesi sí, Biatlon, Bob, Curling, Északi sí, Gyorskorcsolya, Jégkorong, Műkorcsolya, Síakrobatika, Síugrás, Snowboard, Szánkó, Szkeleton.

origo.hu
A téli olimpiák története
A téli olimpiák története
http://www.sielok.hu/rovat/egyeb/cikk/teli-olimpiak-tortenete/

sielok.hu - A téli olimpiák története a kezdetektől napjainkig. A téli olimpiák története nem nyúlik vissza olyan messzire, mint a nyári olimpiáké. Az első téli olimpiát 1924-ben rendezték a franciaországi Chamonix-ban.

www.sielok.hu
Ahol az első magyar érem született...
Ahol az első magyar érem született...
http://www.sulinet.hu/tart/fcikk/Kjda/0/18215/1

Már a harmadik téli olimpiához érkeztünk: 1932-be. A helyszín pedig az Egyesült Államok Lake Placid nevű városa. Az amerikaiaknak jutott először az a megtiszteltetés, hogy ugyanabban az évben megrendezhették a nyári és a téli olimpiát is. Nézzük tehát, melyik nemzet hogyan szerepelt ezen a téli versenyen!

www.sulinet.hu
Ahol megtört a norvégok egyeduralma...
Ahol megtört a norvégok egyeduralma...
http://www.sulinet.hu/tart/fcikk/Kjda/0/18745/1

Ez a város Cortina d' Ampezzo volt. Kitalálod, hol található? Olaszországban! Tehát otthagyjuk egy időre a hideg, jeges Észak-Európát, és - akárcsak a költöző madarak - mi is délre vándorlunk. Az időpont pedig 1956. Ez volt az az év, amikor az aktuális téli olimpián jelentősen átrendeződtek az erőviszonyok. Lássuk, hogyan!

www.sulinet.hu
Albertville - Versenyszámok, eredmények
Albertville - Versenyszámok, eredmények
http://sporthirado.hu/versenysorozat-16_olimpiai_jatekok_albertville-256

Albertville - Versenyek, versenyszámok, eredmények és helyezések.

sporthirado.hu
Albertville város
Albertville város
http://www.albertville.com/

Albertville város hivatalos weboldala. Város Franciaország keleti részén. A település 1992-ben, az itt megrendezett téli olimpia révén lett világhírű.

www.albertville.com
Az alpesi versenyek hazája
Az alpesi versenyek hazája
http://www.sulinet.hu/tart/fcikk/Kjda/0/18435/1

1940-ben és 1944-ben a II. világháború miatt nemcsak a nyári, hanem a téli olimpiák is elmaradtak. A békekötések után, 1948-ban viszont annál nagyobb lelkesedéssel várta mindenki a négyévenkénti játékokat. S hogy miért éppen újra a svájci St. Moritz lett a helyszín? Több oka is lehetett...

www.sulinet.hu
Az első téli olimpia
Az első téli olimpia
http://www.sulinet.hu/tart/fcikk/Kjda/0/17925/1

A nyári olimpiák ismertetéséről szóló sorozatunk a végére ért, de ne feledkezzünk meg a kevésbé ismert téli olimpiákról sem! Az elsőt a franciaországi Chamonix-ban rendezték 1924-ben, ám még maguk a sportolók sem tudták, hogy az első téli olimpiai játékokon vesznek részt...

www.sulinet.hu
Az első téli olimpiai játékok
Az első téli olimpiai játékok
http://www.geographic.hu/index.php?act=napi&rov=5&id=4062

1924. január 25-én a francia-svájci határ közelében, a Mont Blanc lábánál fekvő Chamonix-ban rendezték meg az első téli olimpiai játékokat, melyen 16 nemzet 300 sportolója vett részt. A nők viszont csak a műkorcsolya versenyszámban indulhattak. Téli sportküzdelemről lévén szó, a versenyzők olyan számokban mérték össze erejüket, ügyességüket, mint a műkorcsolya, a gyorskorcsolya, a bob, a jégkorong és a síugrás. A legsikeresebb nemzetek közé természetesen inkább az északi népek tartoztak: a finnekről és a norvégokról van szó, rajtuk kívül az alpesi osztrákok értek el jó eredményeket.

www.geographic.hu
Az első újkori olimpia és a ceremóniák
Az első újkori olimpia és a ceremóniák
http://www.sulinet.hu/tart/fcikk/Kjda/0/14353/1

Az első - újjáélesztett - újkori olimpia rendezési jogát 1896-ban Athén kapta meg. Ám már ennek a lebonyolítása sem volt könnyű feladat. Hosszas készülődések előzték meg ezt a világraszóló sporteseményt. Utazzunk egy kicsit vissza az időben, és nézzük, mik is voltak ezek! 1894-ben, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság - érthető módon -Görögországra, azon belül is a fővárosra bízta az első, 1896-os újkori olimpiai játékok megszervezését. Első lépésként a sportesemények színhelyéül egy márvány stadiont emeltek Giorgios Averoff, görög milliomos adományából. Az építményt az antik sportküzdelmek színhelyére helyezték.

www.sulinet.hu
Az innsbrucki téli olimpia
Az innsbrucki téli olimpia
http://www.sulinet.hu/tart/fcikk/Kjda/0/19055/1

A magyar sportolóknak és az érdeklődő közönségnek 1964-ben nem kellett messzire utaznia: csak a szomszédos Ausztriáig. Akinek tehát akkoriban az osztrák Alpokban támadt kedve síelni, az a kellemes hegyi sportolás mellett más élménnyel is gazdagodhatott: mégpedig egy nagyszerű verseny látványával...

www.sulinet.hu
Az oroszok rendezik az olimpiát 2014-ben
Az oroszok rendezik az olimpiát 2014-ben
http://www.sielok.hu/rovat/hirek/cikk/20070705olimpia/

Ma hajnalban Guatemalavárosban eldőlt, hogy az oroszországi Szocsi rendezheti a 2014-es téli olimpiát. Putin elnök ígéretei, a makettek, és a több milliárdos tervek meggyőzték a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) tagjait, hogy az oroszok szinte a nulláról indulva hét év alatt képesek lesznek mindent megépíteni.

www.sielok.hu
Oldal leírása
teliolimpia.wyw.hu: WYW téli olimpia katalógus - téli olimpiai játékok:. Éremtáblázat, versenyszámok, sportágak, és versenyzők.
Gyűjteményünkben 238 válogatott téli olimpia témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Szponzorált linkek
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Csevegő
Aktív linkek: 238 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 1 | Linkre kattintás összesen: 2753