A téli olimpia sportágai, versenyzők, sportolók > Téli olimpiai sportágak - Műkorcsolya, jégtánc > Téli olimpia - wyw.hu

Tartalom:
Talált weboldalak ebben a kategóriában: A téli olimpia sportágai, versenyzők, sportolók > Téli olimpiai sportágak - Műkorcsolya, jégtánc > 5 weboldal. Kategória leírása: Téli olimpiai sportágak - Műkorcsolya és jégtánc

teliolimpia.wyw.hu Rendezés: PageRank szerint | Találatok szerint | Értékelés | Névsor szerint

Kronberger Lily
Kronberger Lily
http://hu.wikipedia.org/wiki/Kronberger_Lily

Kronberger Lily vagy Kronberger Lili (Budapest, 1890. november 12. – Budapest, 1974. május 21.) a női műkorcsolyázás magyar úttörője. Budapesten született zsidó családban. A magyar sport első világbajnoka. Az első nők egyike volt, aki a műkorcsolyázásra adta a fejét. Eleinte a férfiakkal kellett versenyeznie. Az első két világbajnoki versenyén 1906 és 1907-ben bronzérmét nyert, a sziléziai Troppauban (ma Opava) először lett világbajnok, ezt a címet háromszor védte meg Budapesten, Berlinben és Bécsben.

hu.wikipedia.org
Műkorcsolya és jégtánc
Műkorcsolya és jégtánc
http://hu.wikipedia.org/wiki/M%C5%B1korcsolya

A műkorcsolya és a jégtánc olimpiai sportágak, értékelésük pontozással történik. A versenyző vagy versenyzők külön pontokat kapnak a technikára és külön az előadásmódra. Mindkét ágban adott elemeket kell zenére bemutatni. Páros és női, illetve férfi versenyre bontható a sportág. Mindháromban egy ún. rövidprogramot és egy kűrt kell bemutatni. Mindkét program fő elemei az ugrások, forgások, lépéssorok, illetve ezek kombinációi és egyéb figurák. A rövidprogram hossza mindhárom kategóriában maximum 2 perc 50 másodperc. A vokális zene nem megengedett, egy pont levonás jár érte.

hu.wikipedia.org
Műkorcsolya és jégtánc olimpiai bajnokok
Műkorcsolya és jégtánc olimpiai bajnokok
http://hu.wikipedia.org/wiki/M%C5%B1korcsolya_%C3%A9s_j%C3%A9gt%C3%A1nc_olim ...

Az táblázat a műkorcsolya és a jégtánc olimpiai bajnokait ismerteti. 1908-ban és 1920-ban a nyári olimpák keretében rendezték a vrsenyeket. A jégtáncosok csak 1976-ban kapcsolódtak be a küzdelmekbe.

hu.wikipedia.org
Műkorcsolya- és jégtáncvilágbajnokok listája
Műkorcsolya- és jégtáncvilágbajnokok listája
http://hu.wikipedia.org/wiki/M%C5%B1korcsolya-_%C3%A9s_j%C3%A9gt%C3%A1ncvil% ...

Az táblázatok a műkorcsolya és a jégtánc világbajnokait sorolja fel.

hu.wikipedia.org
Méray-Horváth Zsófia
Méray-Horváth Zsófia
http://hu.wikipedia.org/wiki/M%C3%A9ray-Horv%C3%A1th_Zs%C3%B3fia

Méray-Horváth Zsófia, külföldön Opika von Méray Horváth név alatt ismert, (Arad, 1889. december 30. – Budapest, 1977. április 25.) magyar műkorcsolyázó, háromszoros világbajnok.

hu.wikipedia.org
Oldal leírása
teliolimpia.wyw.hu: WYW téli olimpia katalógus - téli olimpiai játékok:. Éremtáblázat, versenyszámok, sportágak, és versenyzők.
Gyűjteményünkben 238 válogatott téli olimpia témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Szponzorált linkek
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Csevegő
Aktív linkek: 238 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 1 | Linkre kattintás összesen: 2753