A téli olimpia sportágai, versenyzők, sportolók > Téli sportágak - Jégkorong > Téli olimpia - wyw.hu

Tartalom:
Talált weboldalak ebben a kategóriában: A téli olimpia sportágai, versenyzők, sportolók > Téli sportágak - Jégkorong > 3 weboldal. Kategória leírása: Téli sportágak - Jégkorong

teliolimpia.wyw.hu Rendezés: PageRank szerint | Találatok szerint | Értékelés | Névsor szerint

hokibirok.hu
hokibirok.hu
http://www.hokibirok.hu/

A Magyar Jégkorong Szövetség Játékvezetői Egyesületének honlapja.

www.hokibirok.hu
Wikipédia - Jégkorong
Wikipédia - Jégkorong
http://hu.wikipedia.org/wiki/J%C3%A9gkorong

A jégkorong 2 csapat által jégpályán játszott, ütős labdajáték. A Nemzetközi Jégkorong Szövetségnek (IIHF) 64 tagországa van, de a következő országokban a legnépszerűbb: Kanada, USA, Svédország, Finnország, Csehország, Szlovákia, Oroszország (régebben Szovjetunió). A felsorolásból kitűnik, hogy általában azokban az országokban dívik, ahol jellemző a hideg idő, lehetőséget adva a természetes jégfelületek kialakulására. Bár a felsorolt országok mindegyikében működik professzionális liga, az Észak-Amerikai Profi Jégkorongliga, ismertebb nevén NHL jelenti a sportág csúcsát.

hu.wikipedia.org
Magyar jégkorong-válogatott
Magyar jégkorong-válogatott
http://hu.wikipedia.org/wiki/Magyar_j%C3%A9gkorong-v%C3%A1logatott

A Magyar jégkorong-válogatott Magyarország nemzeti csapata, amelyet a Magyar Jégkorong Szövetség irányít. Jelenleg a Nemzetközi Jégkorong Szövetség ranglistájának 20. helyén áll. A válogatott legelőször 1928-ban szerepelt Téli Olimpián, amelyet a svájci St. Moritzban tartottak. 2008-ban a divízió 1-es VB megnyerésével kivívta a feljutást a Jégkorong Világbajnokság A-csoportjába. A csapat 2008-ban a magyar sportújságírók szavazatai alapján az év csapata választáson második helyen végzett a vízilabda válogatott mögött.

hu.wikipedia.org
Oldal leírása
teliolimpia.wyw.hu: WYW téli olimpia katalógus - téli olimpiai játékok:. Éremtáblázat, versenyszámok, sportágak, és versenyzők.
Gyűjteményünkben 238 válogatott téli olimpia témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Szponzorált linkek
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Csevegő
Aktív linkek: 238 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 1 | Linkre kattintás összesen: 2753