A téli olimpia sportágai, versenyzők, sportolók > Téli olimpiai sportágak - Gyorskorcsolya > Téli olimpia - wyw.hu

Tartalom:
Talált weboldalak ebben a kategóriában: A téli olimpia sportágai, versenyzők, sportolók > Téli olimpiai sportágak - Gyorskorcsolya > 9 weboldal. Kategória leírása: Téli olimpiai sportágak - Gyorskorcsolya

teliolimpia.wyw.hu Rendezés: PageRank szerint | Találatok szerint | Értékelés | Névsor szerint

Knoch Viktor - Wikipédia
Knoch Viktor - Wikipédia
http://hu.wikipedia.org/wiki/Knoch_Viktor

Knoch Viktor (Pécs, 1989. december 12.) olimpiai 5. helyezett gyorskorcsolyázó. A 2006. évi téli olimpiai játékokon hatalmas meglepetésre a rövidpályás gyorskorcsolyázók 1500 méteres számában kitűnő versenyzéssel a döntőbe jutott, és végül az 5. helyen végzett. Ezzel 26 év óta a legjobb magyar eredményt érte el a téli olimpiák történetében. 2007 januárjában, a Mlada Boneslavban a Junior Világbajnokságon 1.500 méteren két koreai mögött a harmadik helyen végzett.(sporttörténet) majd az 1500 méteres távon ezüstérmet szerzett az angliai Sheffieldben zajló felnőtt rövid pályás gyorskorcsolya Európa-bajnokságon; majd februárban az 500 és az 1500 méteres versenyt is megnyerte a budapesti Gyakorló Jégcsarnokban zajló rövidpályás gyorskorcsolya országos bajnokság első napján, márciusban pedig a 13. helyen végzett Milánóban a rövidpályás gyorskorcsolya-világbajnokság 500 méteres számában.

hu.wikipedia.org
Origo Torino 2006 - Darázs Péter
Origo Torino 2006 - Darázs Péter
http://www.origo.hu/torino2006/20060126darazs.html

Origo Torino 2006 - Darázs Péter adatlap, rövidpályás gyorskorcsolya. klub: Jászberény SE

www.origo.hu
Origo Torino 2006 - Darázs Rózsa
Origo Torino 2006 - Darázs Rózsa
http://www.origo.hu/torino2006/20060126darazs1.html

Origo Torino 2006 - Darázs Rózsa adatlap, rövidpályás gyorskorcsolya. klub: Jászberény SE

www.origo.hu
Wikipédia: Rövidpályás gyorskorcsolya
Wikipédia: Rövidpályás gyorskorcsolya
http://hu.wikipedia.org/wiki/R%C3%B6vidp%C3%A1ly%C3%A1s_gyorskorcsolya

A rövidpályás gyorskorcsolya (általánosan használt angol elnevezéssel shorttrack) téli olimpiai sportág, a gyorskorcsolya egyik szakága. A sportágat általában az egyébként jégkorong céljára használt jégpálya közepén, egy 111,12 méter hosszú, bójákkal jelölt oválpályán űzik. A pályán a gyorskorcsolyában megszokott pályafelfestés, ebből következően a szabályozott pályaváltás hiányzik, a versenyzők egymást előzve próbálnak a legjobb pozícióba kerülni, így a verseny leginkább egy pályakerékpáros futamra emlékeztet. A sportág első pillanatra feltűnő jellegzetessége, hogy a versenyzők a kanyarokban élesen bedőlnek, annyira, hogy a kezüket a jégre helyezve akadályozzák meg a kicsúszásukat.

hu.wikipedia.org
Origo Torino 2006 - Huszár Erika
Origo Torino 2006 - Huszár Erika
http://www.origo.hu/torino2006/20060126huszar.html

Origo Torino 2006 - Huszár Erika adatlap, rövidpályás gyorskorcsolya.

www.origo.hu
Huszár Erika - Wikipédia
Huszár Erika - Wikipédia
http://hu.wikipedia.org/wiki/Husz%C3%A1r_Erika

Huszár Erika (Jászberény, 1983. november 22.) rövidpályás gyorskorcsolyázó. A 2006. évi téli olimpiai játékokon negyedik lett az 1500 méteres számban. Ezzel 26 év után a legjobb eredményt érte el magyar sportolóként téli olimpián. Knoch Viktor ötödik helyezésével együtt pedig 1948 után érték el, hogy ketten is pontszerző helyen végezzenek.

hu.wikipedia.org
Pajor Kornél - Wikipédia
Pajor Kornél - Wikipédia
http://hu.wikipedia.org/wiki/Pajor_Korn%C3%A9l

Pajor Kornél (Budapest, 1923. július 1.) világbajnok gyorskorcsolyázó. 1941-től a BKE (Budapesti Korcsolyázó Egylet) gyorskorcsolyázója volt. 1942-től a Budapesti Haladás Kerékpár Egyletben kerékpározott is, de kiemelkedő eredményeket gyorskorcsolyázásban ért el. 1949-ben 5000 és 10 000 méteren is világcsúcstartó volt. Ebben az évben a davosi Európa-bajnokságon bronzérmet, az oslói világbajnokságon aranyérmet nyert. A magyar gyorskorcsolyázás történetének ez az első – és máig egyetlen – világbajnoki aranyérme. A norvégiai világbajnokság után nem tért haza, Svédországban telepedett le és a gyorskorcsolyázást a svéd Castor Östersund sportegyesületben folytatta. A nemzetközi versenyeken ezután a svéd válogatott tagjaként indult. Az aktív sportolástól 1960-ban vonult vissza.

hu.wikipedia.org
Manno Miltiades - Wikipédia
Manno Miltiades - Wikipédia
http://hu.wikipedia.org/wiki/Manno_Miltiades

Manno Miltiades (Pancsova, 1879. március 3. – Budapest, 1935. február 16.) sportember, grafikus, festő- és szobrászművész. Manno Miltiades a huszadik század első harmadának különös művész-polihisztora, és egyfajta allround sportembere – uszott, futott, válogatott evezős, atléta, de volt labdarúgó, valamint a kerékpáros, síelő sportágakban is szép sikereket ért el. Karikatúrái már az aktív sport-időszaka alatt is elhíresültek. Milti egyik télen feltűnt a városligeti jégen, és hamarosan a téli versenysportágak akkoriban kialakuló új műfajának, a gyorskorcsolyázásnak egyik első rekordere lett.

hu.wikipedia.org
Rövidpályás gyorskorcsolya hazai története
Rövidpályás gyorskorcsolya hazai története
http://www.moksz.hu/moksz-h-frameset.htm

A rövidpályás gyorskorcsolyázás (short track) első hivatalos világbajnokságát 1978-ban rendezték, majd 1988-ban Calgary-ban, a Téli Olimpiai Játékokon szerepelt bemutató számként. A következő olimpián, 1992-ben: Albertville-ben már teljes jogú sportágként szerepelt az olimpiai programban, ahol már magyar versenyzők (Kaszala Tamara és Kun Bálint Tibor) is rajthoz álltak. Így összegezhetnénk a rövidpályás gyorskorcsolyázás szenzációs karrierjét a nemzetközi porondon. Magyarországon 1985-től számítjuk a short track-es "időszámítást", amikor a Magyar Jégsport Szövetség megbízta Martos Györgyöt, a legsikeresebb és legeredményesebb volt nagypályás gyorskorcsolyázót - tizenötszörös magyar bajnokunkat - az új szakág megszervezésével. A rövidpályás gyorskorcsolyázás hazai fejlődését ugyancsak "szenzációs"-nak kell titulálnunk a nemzetközi short track élethez viszonyítva.

www.moksz.hu
Oldal leírása
teliolimpia.wyw.hu: WYW téli olimpia katalógus - téli olimpiai játékok:. Éremtáblázat, versenyszámok, sportágak, és versenyzők.
Gyűjteményünkben 238 válogatott téli olimpia témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Szponzorált linkek
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Csevegő
Aktív linkek: 238 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 1 | Linkre kattintás összesen: 2753