A téli olimpia sportágai, versenyzők, sportolók > Téli olimpiai sportágak - Curling > Téli olimpia - wyw.hu

Tartalom:
Talált weboldalak ebben a kategóriában: A téli olimpia sportágai, versenyzők, sportolók > Téli olimpiai sportágak - Curling > 4 weboldal. Kategória leírása: Téli olimpia sportágak - Curling

teliolimpia.wyw.hu Rendezés: PageRank szerint | Találatok szerint | Értékelés | Névsor szerint

Wikipédia: Curling
Wikipédia: Curling
http://hu.wikipedia.org/wiki/Curling

A curling csapatjáték, a téli sportok egyike. A játékot két csapat játssza, mindkét csapat nyolc-nyolc követ csúsztathat a jégpályán egy kijelölt kör alakú mezőbe. Az a csapat nyer, amelynek kövei a legközelebb esnek a kijelölt kör középpontjához. A játék eredete nem egyértelmű. Bár Skóciában nemzeti sportnak tartják, valószínűbb, hogy Hollandia a játék hazája. A még nem a mai szabályok szerinti játékot közel 450 éve már játszották a Németalföldön. Az első hivatalos curling klubot 1838-ban alapították Edinburghban. Magyarország első curling-csarnokát Budapesten, a Kamaraerdőben 2005-ben nyitották meg.

hu.wikipedia.org
A curling eredete
A curling eredete
http://www.curling.hu/tortenet

A curling nem mai találmány. Nem egy olyan sport vagy játék - kinek mi tetszik -, ami a XX. század hóbortja, mint mondjuk az extrém vagy a technikai sportok: a curlingnek figyelemreméltóan nagy múltja van. Hogy itthon nem ismerjük (csak a TV-közvetítések alatt nézzük értetlenül, ha véletlenül odakapcsolunk), annak az az oka, hogy hazánk nem északi ország, illetve nincsenek magashegységei, huzamosabb ideig fennálló biztonságosan befagyott tavai. Ilyen vidéken van Nagy Britannia északi része, különösen Skócia, ezenkívül Skandinávia, Lappföld, Svájc, a nagyobb magashegységek, és természetesen Észak-Amerika, elsősorban Kanada. Az imént felsorolt országokban évszázadok óta virágzik a curling.

www.curling.hu
Magyar Válogatott csapatok 2008-2009
Magyar Válogatott csapatok 2008-2009
http://www.curling.hu/valogatott

Magyar Válogatott csapatok 2008-2009 - Magyar csapatok európa és világbajnoki válogatói és szereplései.

www.curling.hu
Curling
Curling
http://www.mob.hu/engine.aspx?page=curling

Aki már látott curling-, magyarul csúszókorong viadalt (bár a sportágban nem szeretik ezt a magyar elnevezést), annak emlékezetében élénken él a jégen bóját csúsztató játékos, valamint a takarítónő-jellegű, jeget sikáló csapattárs. A lassan ötszáz éves sportág most éli a fénykorát. A sportág olimpiai múltja egészen 1924-ig nyúlik vissza, Chamonix-ban ugyanis már bemutatkozott az olimpia műsorán a curling, ám nem aratott nagy sikert. Később még öt alkalommal jutott el a bemutatóig (1932, 1936, 1964, 1988, 1992), mire 1998-ban, Naganóban végre ismét érmet is osztottak mindkét nem versenyén.

www.mob.hu
Oldal leírása
teliolimpia.wyw.hu: WYW téli olimpia katalógus - téli olimpiai játékok:. Éremtáblázat, versenyszámok, sportágak, és versenyzők.
Gyűjteményünkben 238 válogatott téli olimpia témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Szponzorált linkek
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Csevegő
Aktív linkek: 238 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 1 | Linkre kattintás összesen: 2753