A téli olimpia sportágai, versenyzők, sportolók > Téli olimpiai sportágak - Biatlon - Sílövészet > Téli olimpia - wyw.hu

Tartalom:
Talált weboldalak ebben a kategóriában: A téli olimpia sportágai, versenyzők, sportolók > Téli olimpiai sportágak - Biatlon - Sílövészet > 5 weboldal. Kategória leírása: Téli olimpiai sportágak - Biatlon - Sílövészet

teliolimpia.wyw.hu Rendezés: PageRank szerint | Találatok szerint | Értékelés | Névsor szerint

Biatlon - Sílövészet
Biatlon - Sílövészet
http://www.mob.hu/engine.aspx?page=biatlon

A biatlont (sílövészetet) mint sportot a XIX. század közepén fedezték fel. Igaz, Észak-Európában addig sem volt ismeretlen, hiszen a nomád vadászok valóban sítalpakon, kezükben fegyverekkel indultak el vadászni. Az első ismert biatlonversenyre 1767-ben két norvég határőr között került sor, alig egy évszázaddal később pedig már lövész- és síegyletek alakultak szerte Norvégiában. Nem véletlen, hogy 1861-ben az első klubot is Norvégiában alapították. 1953-tól a Nemzetközi Öttusa és Biatlon Szövetség (UIPMB) keretében működött a sportág, majd 1993-ban vált önállóvá a Nemzetközi Biatlon Szövetség (IBU).

www.mob.hu
Wikipédia: Biatlon
Wikipédia: Biatlon
http://hu.wikipedia.org/wiki/Biatlon

A biatlon vagy sílövészet összetett téli sport, amely sífutásból és lövészetből áll. Újabban nyári versenyeket is rendeznek, a sílecet ekkor kerekes szerkezet helyettesíti. A biatlon története összefügg az öttusa történetével, az öttusa rövidített téli változatának tekinthető. Az 1924-es téli olimpián bemutató jelleggel már rendeztek egy biatlonra emlékeztető versenyt. Sokáig az öttusa nemzetközi szövetség keretében szervezték tevékenységüket, az önálló nemzetközi szövetség (International Biathlon Union) 1993-ban alakult meg. A sílövészet különböző távú sífutó versenyekből áll, a közbeiktatott lövészetek száma a távhoz igazodik.

hu.wikipedia.org
Olimpiai bajnok biatlonisták listája
Olimpiai bajnok biatlonisták listája
http://hu.wikipedia.org/wiki/Biatlon_olimpiai_bajnokok_list%C3%A1ja

Az táblázatok a biatlon vagy sportlövészet olimpiai bajnokait tartalmazzák.

hu.wikipedia.org
Biatlon (sílövészet)
Biatlon (sílövészet)
http://www.sielok.hu/rovat/simania/cikk/biatlon/

A síugráshoz hasonlóan nem a tömegek sportja, de tömegeket vonz a képernyők elé. A biatlon évszázadok óta ismert sportág, melynek népszerűsége néhány évtizede éppen a tévéközvetítésekkel ugrott meg. A biatlon a görög "bi", azaz kettős és az "athlon", azaz verseny szavak összetételeként jött létre, így ebben a formában bármely két sportág párosítását jelenthetné. A biatlon azonban a modern öttusával rokon, annak rövidített, téli változataként jött létre, a sífutás és a kisöbű sportpuskalövészet összetett versenyeként.

www.sielok.hu
Biatlon világbajnokok listája - Wikipédia
Biatlon világbajnokok listája - Wikipédia
http://hu.wikipedia.org/wiki/Biatlon_vil%C3%A1gbajnokok_list%C3%A1ja

Az táblázatok a biatlon vagy sportlövészet világbajnokait tartalmazzák.

hu.wikipedia.org
Oldal leírása
teliolimpia.wyw.hu: WYW téli olimpia katalógus - téli olimpiai játékok:. Éremtáblázat, versenyszámok, sportágak, és versenyzők.
Gyűjteményünkben 238 válogatott téli olimpia témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Szponzorált linkek
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Csevegő
Aktív linkek: 238 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 1 | Linkre kattintás összesen: 2753