Olimpiai játékok > Téli olimpia - wyw.hu

Tartalom:
Talált weboldalak ebben a kategóriában: Olimpiai játékok > 9 weboldal. Kategória leírása: Olimpiai játékok.

Tipp

Olimpia
Olimpia
http://olimpia.wyw.hu

[2008-as Pekingi Nyári Olimpiai Játékok] [A NOB elnökei] [Antwerpen 1920] [Athén 1896] [Athén 2004] [Atlanta 1996] [Az olimpiák története] [Barcelona 1992] [Berlin 1936] [Cikkek] [Coubertin báró] [Dopping] [Éremesélyeseink] [Formaruhák] [Fórumok] [Helsinki 1952] [Jacques Rogge] [Könyvek] [London 1908] [London 1948] [Los Angeles 1932] [Magyar Olimpiai Bizottság] [Melbourne 1956] [Mexikóváros 1968] [Montreal 1976] [Moszkva 1980] [München 1972] [Ókori olimpiák] [Olimpia Magyarországon?] [Olimpiai bajnokok - Külföldi] [Olimpiai bajnokok- Magyar] [Olimpiai bélyegek] [Olimpiai Bizottságok] [Olimpiai láng] [Olimpiai Mozgalom] [Paralimpia] [Párizs 1924] [Róma 1960] [Speciális Olimpia] [St. Louis 1904] [Stockholm 1912] [Sydney 2000] [Szervezetek] [Szöul 1988] [Téli Olimpia] [Tokió 1964] [Zászló]

olimpia.wyw.hu

teliolimpia.wyw.hu Rendezés: PageRank szerint | Találatok szerint | Értékelés | Névsor szerint

História
História
http://www.mob.hu/engine.aspx?page=historia

Kevés lenyűgözőbb fejezete van az emberiség históriájának, mint az olimpiák története. Gyökerei az ókorban keresendők, s bár a görögök által megálmodott nemes küzdelem az idők során átalakult, sőt, modernkori feltámasztását követően bizony hozott olyan eseményeket, amelyek egyáltalán nem illenek az olimpiai eszméhez, azért a játékok története még mindig azon részek közé tartozik, amelyeket böngészve garantáltan nem vért, fegyverzajt, alantas intrikák és politikai baklövések szomorú sorát találja az ember.

www.mob.hu
Szingapur 2010 - Ifjúsági Olimpiai Játékok
Szingapur 2010 - Ifjúsági Olimpiai Játékok
http://www.mob.hu/engine.aspx?page=YOG

Az Ifjúsági Olimpiai játékokat (YOG) az olimpiai játékok „fiatalabb” változatának szánják, és 14-18 év közötti fiatalokat vonultat fel. Ennek az eseménynek az ötletét 2001-ben a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke, Jacques Rogge vetette fel. A 2007 júliusában megtartott quatemalavárosi 119. közgyűlésén a NOB engedélyezte a játékok megrendezését. Az ifjúsági olimpia célja, hogy erősítse az olimpiai eszmét; meghatározó vonzerőként jelenjen meg a fiatalok számára; oktató- és nevelő hatást váltson ki ; életforma modellt ajánljon.

www.mob.hu
Olimpiai bajnokaink
Olimpiai bajnokaink
http://www.mob.hu/engine.aspx?page=MOB_bajnokaink_olimpiai

Olimpiai bajnokaink a Magyar Olimpiai Bizottság honlapján.

www.mob.hu
Híres bajnokok az ókorban
Híres bajnokok az ókorban
http://www.sulinet.hu/tart/fcikk/Kjda/0/14082/1

Az olimpikonok nevét ma már nem nehéz megjegyezni, hiszen bemondja a TV, a rádió, olvashatjuk a neten is! De gondoltad volna, hogy egyes ókori bajnokok nevét 2500 év távlatából is számon tarthatjuk? Bizonyára nem akármilyen teljesítményt nyújtottak! Nézzük csak, mitől is váltak híressé!

www.sulinet.hu
Játékok az ókorban
Játékok az ókorban
http://www.sulinet.hu/tart/fcikk/Kjda/0/13654/1

Gondoltad volna, hogy már az ókorban is voltak olimpiai játékok? Sőt, hogy ez is - mint annyi minden - az ókori görögöktől származik? Kezdetben azonban másképp zajlott az olimpia, mint napjainkban. Most induló sorozatunkban végigkövetheted ezeknek a versenyeknek a történetét az ókortól mostanáig. Nézzük először, hogyan is zajlott ez az esemény eleinte!

www.sulinet.hu
Ókori versenyszámok és jutalmak
Ókori versenyszámok és jutalmak
http://www.sulinet.hu/tart/fcikk/Kjda/0/13882/1

Az ókori olimpiákon még nem volt annyiféle versenyszám, mint manapság, és természetesen egy kicsit más jellegűek voltak. Az akkori győzteseket azonban ma is megirigyelhetnénk, olyan nagy megtiszteltetésben részesültek. Nézzük tehát, milyen sportágakban mérték össze erejüket az ókori görögök, és mi volt a bajnokok jutalma!

www.sulinet.hu
Az első újkori olimpia és a ceremóniák
Az első újkori olimpia és a ceremóniák
http://www.sulinet.hu/tart/fcikk/Kjda/0/14353/1

Az első - újjáélesztett - újkori olimpia rendezési jogát 1896-ban Athén kapta meg. Ám már ennek a lebonyolítása sem volt könnyű feladat. Hosszas készülődések előzték meg ezt a világraszóló sporteseményt. Utazzunk egy kicsit vissza az időben, és nézzük, mik is voltak ezek! 1894-ben, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság - érthető módon -Görögországra, azon belül is a fővárosra bízta az első, 1896-os újkori olimpiai játékok megszervezését. Első lépésként a sportesemények színhelyéül egy márvány stadiont emeltek Giorgios Averoff, görög milliomos adományából. Az építményt az antik sportküzdelmek színhelyére helyezték.

www.sulinet.hu
Olimpiai játékok
Olimpiai játékok
http://hu.wikipedia.org/wiki/Olimpiai_j%C3%A1t%C3%A9kok

Az olimpiai játékok egy nemzetközi, több sportágat magába foglaló eseménysorozat. Az újkori olimpiai játékok sora – az ókori olimpiák mintájára, 1503 év elteltével – 1896-ban Athénben kezdődött el, és minden olimpiád elején tartották meg. Az eseménysorozatot egészen 1920-ig csak nyáron rendezték meg, az első téli olimpiát 1924-ben Franciaország Chamonix nevű városa szervezte meg. A nyári és a téli olimpiai játékokat 1992-ig egy éven belül rendezték, de azóta a nyári játékok az olimpiád első, a téli játékok pedig az olimpiád harmadik évében vannak.

hu.wikipedia.org
Paralimpiai játékok
Paralimpiai játékok
http://hu.wikipedia.org/wiki/Paralimpiai_j%C3%A1t%C3%A9kok

A paralimpiai játékok története 1948-ban kezdődött azzal, hogy az angliai, London melletti Aylesburyben működő Stoke Mandevillei kórház (Gerincsérülési Központ) brit hadirokkantjaival 1948. július 28-án, a londoni XIV. Olimpiai Játékok nyitónapjával egybeesően, Dr. Ludwig Guttmann professzor, a kórház igazgatója megrendezi az első Stoke Mandeville versenyt. A kórház udvarán a 12 kerekes székes kórházi beteg versenyző részvételével lebonyolított íjászverseny az érintettek számára óriási élmény, s ugyanakkor a parasport fejlődésének kiindulópontja volt.

hu.wikipedia.org
Oldal leírása
teliolimpia.wyw.hu: WYW téli olimpia katalógus - téli olimpiai játékok:. Éremtáblázat, versenyszámok, sportágak, és versenyzők.
Gyűjteményünkben 238 válogatott téli olimpia témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Szponzorált linkek
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Csevegő
Aktív linkek: 238 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 1 | Linkre kattintás összesen: 2753