Téli olimpiai játékok 1924 Chamonix > Téli olimpia - wyw.hu

Tartalom:
Talált weboldalak ebben a kategóriában: Téli olimpiai játékok 1924 Chamonix > 8 weboldal. Kategória leírása: 1. Téli olimpiai játékok 1924 Chamonix - Franciaország.

teliolimpia.wyw.hu Rendezés: PageRank szerint | Találatok szerint | Értékelés | Névsor szerint

Az első téli olimpia
Az első téli olimpia
http://www.sulinet.hu/tart/fcikk/Kjda/0/17925/1

A nyári olimpiák ismertetéséről szóló sorozatunk a végére ért, de ne feledkezzünk meg a kevésbé ismert téli olimpiákról sem! Az elsőt a franciaországi Chamonix-ban rendezték 1924-ben, ám még maguk a sportolók sem tudták, hogy az első téli olimpiai játékokon vesznek részt...

www.sulinet.hu
1924. évi téli olimpiai játékok
1924. évi téli olimpiai játékok
http://hu.wikipedia.org/wiki/1924._%C3%A9vi_t%C3%A9li_olimpiai_j%C3%A1t%C3%A9kok

Az 1924. évi téli olimpiai játékok - melyet Franciaországban, Chamonix-ban rendeztek meg - volt az első téli sportünnep. Hivatalosan Semaine Internationale des Sports d'Hiver (Téli sportok nemzetközi hete) néven szerepelt az 1924. évi nyári olimpiai játékokkal, a Mont Blanc lábánál. Chamonix olimpiáját a Francia Olimpiai Bizottság rendezte meg, a várost a Nemzetközi Olimpiai Bizottság jelölte ki, mint az első téli olimpiai játékok házigazdáját. 1924-től egészen 1992-ig a téli olimpiai játékok a nyáriakkal megegyező években tartották.

hu.wikipedia.org
Chamonix Mont Blanc
Chamonix Mont Blanc
http://www.chamonix.com/

Chamonix-völgy hivatalos honlapja - Franciaország.

www.chamonix.com
1924 - Chamonix
1924 - Chamonix
http://origo.hu/torino2006/200601201924.html

A dallamos nevű olasz Eugéne Brunetta d'Usseaux 1911-ben már javasolta, hogy a téli és nyári játékokat külön kellene választani, de javaslata ellenállásba ütközött a skandináv államok részéről, azok ugyanis féltették az 1901 óta rendezett északi játékok presztízsét...A magyar színeket négy síelő képviselte, közülük Németh Ferenc nyújtotta a legjobb teljesítményt.

origo.hu
Éremtáblázat
Éremtáblázat
http://hu.wikipedia.org/wiki/Az_1924._%C3%A9vi_t%C3%A9li_olimpiai_j%C3%A1t%C ...

Az 1924. évi téli olimpiai játékok éremtáblázata az 1924. évi téli olimpiai játékokon érmet nyert országokat tartalmazza. A sorrendet a több nyert aranyérem, ennek egyenlősége esetén a több nyert ezüstérem, ennek egyenlősége esetén a több nyert bronzérem, illetve mindhárom szám egyenlősége esetén az ABC-sorrend határozza meg. A sorrend nem jelenti a résztvevő országok hivatalos – Nemzetközi Olimpiai Bizottság szerinti – sorrendjét.

hu.wikipedia.org
Versenyek, eredmények
Versenyek, eredmények
http://sporthirado.hu/versenysorozat-1_olimpiai_jatekok_chamonix-215

1. olimpiai játékok, Chamonix - Sportágak, versenyek és eredmények, helyezések.

sporthirado.hu
Gyorsabban! Magasabbra! Erősebben!
Gyorsabban! Magasabbra! Erősebben!
http://www.geographic.hu/index.php?act=kepgaleria&id=12821

A címben szereplő kifejezés ("Citius Altius Fortius") volt az első, 1924-ben rendezett téli olimpiai játékok jelszava. 1924. január 25-én nyitotta meg kapuit a franciaországi Chamonix-ban (ejtsd: samoni) a „Nemzetközi Téli Sporthét" elnevezésű versenysorozat, melyet 1925-ben a NOB utólag az I. Téli Olimpiának ismert el. A párizsi olimpia évében, a Mont Blanc lábánál fekvő kisvárosban megrendezett verseny mérföldkő volt az olimpiák történetében, mert ekkor különültek el egymástól teljesen a téli és nyári sportágak.

www.geographic.hu
Az első téli olimpiai játékok
Az első téli olimpiai játékok
http://www.geographic.hu/index.php?act=napi&rov=5&id=4062

1924. január 25-én a francia-svájci határ közelében, a Mont Blanc lábánál fekvő Chamonix-ban rendezték meg az első téli olimpiai játékokat, melyen 16 nemzet 300 sportolója vett részt. A nők viszont csak a műkorcsolya versenyszámban indulhattak. Téli sportküzdelemről lévén szó, a versenyzők olyan számokban mérték össze erejüket, ügyességüket, mint a műkorcsolya, a gyorskorcsolya, a bob, a jégkorong és a síugrás. A legsikeresebb nemzetek közé természetesen inkább az északi népek tartoztak: a finnekről és a norvégokról van szó, rajtuk kívül az alpesi osztrákok értek el jó eredményeket.

www.geographic.hu
Oldal leírása
teliolimpia.wyw.hu: WYW téli olimpia katalógus - téli olimpiai játékok:. Éremtáblázat, versenyszámok, sportágak, és versenyzők.
Gyűjteményünkben 238 válogatott téli olimpia témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Szponzorált linkek
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Csevegő
Aktív linkek: 238 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 1 | Linkre kattintás összesen: 2753